AliExpress - Trouwartikelen en decoratie

Door XiaomiGlobal op maandag 5 augustus 2019 11:30 - Reacties (7)
Categorie: AliExpress Koopjes, Views: 4.328

Inleiding

Vorige week maandag ben ik met mijn Hongkongse vrouw getrouwd en het was een hele mooie dag, een dag om niet te vergeten _/-\o_ Nu wil ik hier natuurlijk niet allerei trouwfoto's neer gaan zetten, want ik heb niet voor niks een professionele fotograaf ingehuurd en hou de foto's dus graag voor vrienden en bekende.

Ik wil in deze blogpost vooral delen wat ik allemaal besteld heb van AliExpress en ook daadwerkelijk gebruikt heb, want er zijn ook zaken die wij helemaal niet gebruikt hebben.

Vlinderdas

Een van de beste koopjes voor de bruiloft was mijn vlinderdas van zijde, oftewel Bow Tie in het Engels welke jezelf dient te strikken.

https://tweakers.net/ext/f/Z7jvBdsVp5YWDtYMEAf5hGIU/full.jpg

Deze bestelde ik voor minder dan € 2 inclusief verzendkosten en de kwaliteit is verrassend goed, al is het zelf strikken van een vlinderdas wel even oefenen en ook hoort de vlinderdas niet perfect te zitten maar asymmetrisch. Iets wat zelfs Sheldon uit de Big Bang Theory moest leren en zelfs Winston Churchill droeg zijn vlinderdas asymmetrisch.

Folieballonnen

Om de boel een beetje te decoreren heb ik op AliExpress in een shop die voornamelijk feestartikelen verkocht folieballonnen en photobooth props gekocht. Hiervan zou een ballon kapot gesprongen zijn tijdens het vullen met helium, maar dat is iets wat niet perse aan de ballonnen zelf ligt.

https://tweakers.net/ext/f/LuQPAJGJxqkBqPgAbg4GSswq/full.jpg

Wel bleken de helium ballonnen door de wind lastig op hun plaats te blijven, maar na wat hulp van de bediening bleven de ballonnen toch mooi op hun plek. De photobooth props waren ook echt een succes bij onze gasten in combinatie met een Instax polaroid camera. Vooral in de avond tijdens het dinner, werden er veel foto's gemaakt met de photobooth props. Wat een hele mooie herinnering aan de bruiloft creëert, zonder dat je moet wachten op de foto's van de fotograaf.

Persoonlijke Waxstempel

Het leek ons leuk om onze eigen waxstempel te hebben, dus bestelde wij eentje welke speciaal voor ons gemaakt werd. Voor een tientje heb je binnen een paar weken je eigen waxstempel in huis, maar vergeet niet om ook daadwerkelijk wax mee te bestellen. Want aan kaarsenwax heb je niks aan en het is wellicht aan te raden, om ook een lepel mee te bestellen om de wax in te smelten.

https://tweakers.net/ext/f/hiccCl2W1vGSKEk1idzo9nyk/full.jpg

Zelf hadden wij wax besteld, waarbij je geen lepel nodig hebt maar het met een aansteker aansteekt. Dit bleek erg omslachtig en na het uitmaken was het erg lastig, om het lontje weer aan te krijgen. Dit is echter wel de goedkoopste optie!

Tot slot

Ik heb nog meer van AliExpress besteld, waaronder Cufflinks die ik ook daadwerkelijk op de bruiloft gedragen heb. Daarnaast had ik ook nog bretels besteld en dat was het dan wel zo'n beetje, al zal ik vast nog wat vergeten zijn. Overigens raad ik aan om al ruim drie maanden vantevoren te beginnen met bestellen, je wilt dit niet te laat doen om het soms tot twee maanden kan duren tot kleine bestellingen bezorgd worden.

Brogue Herenschoenen van Merkmak

Door XiaomiGlobal op zaterdag 27 april 2019 13:20 - Reacties (16)
Categorie: AliExpress Koopjes, Views: 2.975

Het blijft een gok: kopen op AliExpress, maar het is toch iets wat ik graag blijf doen. Zo heb ik voor mijn bruiloft een paar nette herenschoenen op AliExpress besteld, welke gelukkig passen _/-\o_ Ja het klinkt wellicht heel gek: je gaat trouwen en dan besluit je dus om je trouwschoenen rechtstreeks uit China te laten komen, menig een zal mij voor gek verklaren :X

Maar goed ik heb het dus gedaan en heb er totaal geen spijt! Ja het is geen premium kwaliteit, of alhoewel: zelf vind ik dat de kwaliteit op het niveau van de schoenenwinkel Van Haren is, aangezien ik daar ook schoenen ben wezen passen. Alleen ik vond de keuze daar erg beperkt en ze hadden geen schoenen die ik oprecht mooi vond. Zodoende kwam ik dus op het idee om eens te kijken wat ik op AliExpress kon vinden.

De eerste resultaten waren een soort lakschoenen voor een kleine € 15 totaal. Alleen zelf vind ik dit soort schoenen totaal niet mooi, dus ik zocht verder en kwam bij schoenen van Merkmak uit. Welke ik besloot te bestellen nadat ik mijn voeten met een meetlint opgemeten had.

http://i63.tinypic.com/2dmidua.jpg

http://i66.tinypic.com/2s98y7c.jpg

Zoals ik al zei: premium kwaliteit is het niet, maar wat wil je ook voor € 25 verwachten? Zelf vind ik het gewoon hele mooie schoenen en ze voldoen in-principe aan mijn eisen. Waarom in-principe? Nou dit zijn derby schoenen en dus geen Oxford schoenen, terwijl ze wel verkocht worden als zijnde Oxford stijl. En Brogue refereert simpelweg naar perforaties in de schoen.
Het grootste verschil tussen oxford en derby veterschoenen zit hem in de vetersluiting op de wreef. Bij derby veterschoenen is de sluiting "open", dit wil zeggen dat je de wreef gemakkelijk open kan slaan en dat de tong goed zichtbaar is. Bij oxford veterschoenen is de sluiting juist "dicht". De wreef van de Oxford schoen kan daarom lastig opengeslagen worden. De wreefsluiting zit dan ook strak tegen elkaar en ziet eruit als een streepje. Oxford veterschoenen zijn daarom perfect voor alle mannen met een smalle voet.
Bron

Het maakt dus eigenlijk allemaal niet zoveel uit en eerlijkheidshalve, je komt Oxford herenschoenen maar weinig tegen in de lagere prijsklasse. Al heb ik er nu plotseling wel een gevonden, welke mij ook wel interessant lijken. In mijn geval betekend het bestellen van schoenen op AliExpress trouwens, dat ik gewoon de grootste maat dien te selecteren :+ Chinese maat 48 kwam ik namelijk op uit, nadat ik mijn voeten in CM's gemeten had. En een tip, meet beide voeten aangezien je voeten meestal niet even groot zijn.

Je kunt de schoenen van Merkmak hier bestellen en ja dit is een refferal link, als je mij niet die paar cent gunt dan mag je ook op de refferal vrije link klikken O-) Ik krijg er tussen de $ 0,73 en $ 3,69 commissie op, dus rijk word ik er echt niet 8)7

AliExpress Koopje: LED Koelkast E14 Lampje

Door XiaomiGlobal op maandag 11 februari 2019 10:30 - Reacties (31)
Categorie: AliExpress Koopjes, Views: 6.442

Deze keer niks voor de auto: maar voor thuis in de keuken :X Een LED Koelkast Lampje :O Ja alsof mensen stil staan bij wat voor soort verlichting er in hun koelkast zit, maar bij mij was het gewoon een kleine E14 gloeilamp van 15watt. Bij de meeste mensen zit overigens een E14 gloeilamp in de koelkast: wellicht dat fancy koelkasten tegenwoordig LED verlichting hebben? Maar mijn betrouwbare Turk had dat in iedere geval niet :+

http://i66.tinypic.com/k4yogo.jpg

Het betreft een LED Lampje welke slechts 3watt verbruikt en een COB Chip bevat: nee ik ga het niet open maken! Je vind de lampjes al vanaf zo'n € 1 op AliExpress, maar ik koos liever voor Anblub omdat dit een Top Brand is. Deze zijn dus iets duurder dan € 1 namelijk € 1,57 inclusief verzendkosten.

http://i68.tinypic.com/dq6sqq.jpg
15Watt Gloeilamp

http://i67.tinypic.com/zl2dls.jpg
3Watt LED Lamp

Wat mij betreft is het erg duidelijk dat het LED Lampje een heldere en witter licht geeft, iets wat persoonlijk wel erg fijn vind _/-\o_ Al is dit op de foto's wellicht lastig zichtbaar? Maar met de ogen is het wel echt direct te zien. Dus voor mij is het zeker een goed koopje en het leukste is dat het binnen 8 dagen bezorgd werd :D

PS voordat mensen de racisme kaart gaan spelen: mijn koelkast komt uit Turkije en is van het Turkse merk Beko ;) En gezien de koelkast al meer dan 4 jaar probleemloos werkt is hij ook betrouwbaar 8-)

Maak kennis met Confucius

Door XiaomiGlobal op woensdag 23 januari 2019 08:53 - Reacties (22)
Categorie: AliExpress Koopjes, Views: 2.709

Ik heb de Chinese communistische partij graag met het bespioneren van ons kikkerlandje: dus heb gisteren daarom een Wavlink N300 router geinstalleerd thuis en mijn eigen WiFi Netwerk opgezet, welke ik Confucius genoemd heb. Het opzetten van de router was eventjes lastig, omdat op de waardeloze modem van Tele2 helaas niet alle LAN Poorten werken. Nadat ik een werkende LAN Poort gevonden had, was het echter een piece of cake 8-)

http://i63.tinypic.com/1586vj6.jpg

Het is echt een kleine router: op de foto's op AliExpress zou je zeggen de router is een stuk groter. Maar in werkelijkheid is het apparaatje niet veel groter dan zo'n 15cm en dus heel makkelijk te verbergen _/-\o_

http://i66.tinypic.com/nq9wd0.jpg

Ook kun je de router beheren vanaf een app en vanuit daaruit ook bijvoorbeeld ook beperkingen instellen per apparaat op je netwerk: handig als je ziet dat er een apparaat in je netwerk veel doet downloaden. Dat had mijn moeder 10 jaar geleden vast fijn gevonden, dus ik het netwerk flink belaste met mijn torrent downloads :+

http://i68.tinypic.com/21nnqbk.jpg

De hele reden om deze router te kopen, was vooral vanwege het belabberde bereik van de Tele2 modem. Ik woon maar in een eenpersoons woning en in de keuken had ik echt slecht bereik. Daar staat de Google Home en ik kijk nogal graag YouTube video's op mijn smartphone, maar dat ging vaak niet omdat het bereik gewoon te slecht was :(

Dat heb ik nu allemaal opgelost en de WiFi van de Tele2 modem heb ik mooi uitgeschakeld: dat ding heb ik alweer 4 jaar en vooral de WiFi had weleens kuren, dus ik heb Tele2 al eens gevraagd voor een nieuwe modem. Maar helaas doen ze dat niet zolang je modem niet daadwerkelijk kapot is!

AliExpress (Mis)koopje: 3.1A USB Adapter Auto

Door XiaomiGlobal op dinsdag 22 januari 2019 09:27 - Reacties (69)
Categorie: AliExpress Koopjes, Views: 5.753

Ik heb weer een bestelling van AliExpress mogen ontvangen en deze valt in de categorie: je kunt er niet veel verkeerd mee doen 8-) Gewoon bestellen dus, want deze 12 Volt USB Adapter werkt gewoon goed en heeft een leuke extra. Er zit een klein schermpje op welke de voltage van je accu aangeeft en bij gebruik van USB hoeveel power er verbruikt word _/-\o_

http://i67.tinypic.com/bhjdk8.jpg

http://i68.tinypic.com/ac4as8.jpg

Ook kun je er gerust twee USB aparaten op aansluiten zonder je zorgen te hoeven maken, dat je adapter te weinig power levert. Deze USB Adapter levert namelijk 3.1A en heeft twee USB 3.0 poorten: ideaal dus als je zoals mij een dashcam constant aan hebt en een tweede poort vrij hebt voor je smartphone.

Dit item is te krijgen bij verschillende verkopers, maar ik heb hem als Flashsale bij deze verkoper gekocht. Prijs varieert tussen de € 1,50 en € 2,00 ongeveer. Hou er wel rekening mee dat je bij gratis al gauw bijna twee maanden dient te wachten op de bezorging.


Ontleding door OmeJoyo
OK, hij is inmiddels binnen en de resultaten waren verrassend, maar toch ook niet.

Laten we om te beginnen vast concluderen dat er op de plek van de zekering, geen zekering zit maar een 0 ohm weerstand. Dit is gewoon not done! Het is vrijwel volledig onvoorspelbaar wanneer die eruit fikt en bovendien is het onderdeel er niet voor gemaakt. Gevolg kan zijn dat bij sluiting of overbelasting er vuur en rook volgt terwijl het gewoon uit zou moeten gaan.

De adapter levert wel netjes 3,1A sterker nog 5A komt er ook uit alleen wordt de voor mij onbekende chinese IC waar de spanningsregeling in zit dan kokend heet. Ik heb deze na 5 minuten uitgezet omdat 100c+ niet de bedoeling is.

Er zitten feitelijk ook maar 4 onderdelen in voor het regelen van de spanning.
*Regel IC Merk CHV??? - Type HC2017 - T842
* Een kleine Elco op de input en output
* Een ferriet spoel

Boven de 500 mAh is de hoeveelheid vervuiling in het signaal zodanig hoog dat je hier niets van waarde op zou moeten aansluiten. Tevens levert hij ook zoals vele veel te goedkope chinese opladers, problemen voor je DAB+ ontvangst. Dit verdwijnt zodra er ook maar iets op zit aangesloten, wat in lijn is met de hoeveelheid vervuiling in de spanning.

Last but no least, mijn exemplaar schuift enorm makkelijk gedeeltelijk uit de aansluiting waardoor hij ook nog eens slecht contact maakt met enorme hitte op het aansluitpunt tot gevolg.

Kort maar krachtig: dit is een tikkende tijdbom die op een dag je apparatuur sloopt of in de fik vliegt.

Het is maar wat je een koopje vind.

Pics: https://photos.app.goo.gl/9oSjb4EtkcbtbZveA