Relativeren, auto's en Private Lease

Door XiaomiGlobal op dinsdag 17 december 2019 10:30 - Reacties (15)
Categorie: Auto's, Views: 2.958

De laatste tijd heb ik overduidelijk last van relativeren: dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn, want ik maak al gauw van een mug een olifant. Vooral op het gebied van auto's.....

Ik zou heel graag net als in je smartphone bepaalde functies van het brein uit willen zetten, voornamelijk de functies die mij alleen maar tot last zijn omdat ik nogal ocd kan zijn :X Het scheelt wel dat ik als autist minder emoties ervaar: oh een of andere beroemdheid is dood? Who cares denk ik dan, het is ja niet mijn oma ofzo. Want toen mijn oma stierf kon ik mijn emoties juist niet in bedwang houden en het heeft echt minimaal een half jaar geduurd, tot ik dat verwerkt had.

Dus een autist heeft wel degelijk emoties, alleen hij of zij toont ze niet en heeft moeite er mee om te gaan. Zo ga ik ook conflicten uit de weg, omdat ik kan barsten als een bom en dan ben ik letterlijk een ander persoon. Vonden mijn vorige werkgevers nooit zo leuk hoor, maar ze wisten immers ook niet dat ik autisme had. Dat wist ik zelf ook niet tot een paar jaar geleden!

Nu terug naar dat relativeren: autisme en ocd gaat zo'n beetje hand in hand, dus kraakjes imperfecties etc storen mij allemaal behoorlijk. Daarom ben ik ook altijd afgeleid wanneer een automobilist in de straat ligt te claxonneren, terwijl er helemaal geen gevaar was :( Terwijl dit eigenlijk dagelijkse kost is: want claxonneren = tegenwoordig gewoon groeten.

Zo gaat het dus ook bij mijn auto: ik heb altijd goed voor mijn auto gezorgd, netjes in de was gezet en regelmatig schoongemaakt. Ik ben dus heel zuinig op mijn auto, maar dat zijn andere niet en al helemaal niet jongeren ( natuurlijk zijn er uitzonderingen ), die hun auto op naam van oma/ouders verzekeren :X Dus ja eind oktober, een week nadat ik van mijn epic roadtrip door Zuid-Wales/Engeland terug kwam, zat een jongeman van 19 jaar tegen mijn auto aan :(

Mijn wereld stortte op dat moment compleet in, tevens omdat hij de plek van het ongeval verlaten had. Gelukkig liet hij in de nacht alsnog een briefje achter. Maar feit is dat het voor mij gewoon duidelijk te zien is, dat mijn auto een nieuwe achterbumper gekregen heeft. De afwerking laat namelijk de wensen over.... en in direct lichtinval lijkt het alsof er een kleurverschil is. Helaas is dat laatste bijna onvermijdbaar en het valt eigenlijk wel mee, ja nu ben ik wel aan het relativeren 8)7

De Suzuki dealer liet mijn immers ook zien dat de achterbumper bij nieuwe auto's ook niet altijd netjes aansluiten en er ook gewoon kleurverschil zit, op de plastic delen van de auto. En bij mijn eigen auto maak ik er dan een olifant van :X Terwijl ik gisteren nog een de foto's bekeek die ik maakte, toen ik net de auto had en wat blijkt? Op de foto zie ik een overduidelijk kleurverschil tussen de carrosserie en voorbumper |:(

Kortom: voor het ongeval viel ik nooit over het kleurverschil, terwijl het er altijd al geweest is. Dat is dus het probleem met relativeren en auto's en echt iets wat ik moet gaan afleren :O Al wil ik mij ook niet verlagen tot die tokkies, die hun auto puur als gebruiksvoorwerp zien en hun deur dus tegen andere auto's open gooien :( Wat haat ik die mensen :(

Daarom zou ik dus niet private leasen gaan, want dat soort niet verhaalbare schades mag je mooi het eigen risico voor gaan betalen en je moet bij iedere ( kleine ) schade een melding doen. Nee geweldig dat private lease, tot je de auto gaat inleveren.... dat vertelt je niemand hoor. Want ik was serieus private lease aan het overwegen, omdat ik dacht dat daar geen onverwachte kosten bij komen kijken. Maar dat klopt niet, want bij het inleveren cashen de leasemaatschappijen lekker.

Dus dat kan ik dan wel weer: verder kijken dan mijn neus lang is. Daarom ben ik ook niet onder de indruk, van buurtbewoners die met hun nieuwe Toyota Aygo komen opscheppen :+ Ja geweldig, wacht maar tot je die auto inlevert, dan piep je wel anders! Want in achterbuurten, supermarkten en zo'n beetje alle grote parkeerplaatsen heb je te maken met tokkies die hun deur tegen de jouwe open gooien :(

Om je auto dus schadevrij in te leveren, zou je er eigenlijk niet mee moeten rijden of enkel familie bezoeken dat een eigen oprit heeft en jij je auto erop kunt parkeren. Op werk onder de camera parkeren heeft ook geen zin, want ze mogen niet zomaar beelden vrij geven. Wat wel wellicht helpt is helemaal achteraan op een parkeerplaats te parkeren: maar bij mij op het werk heeft dat geen zin :X De slagbomen staan immers om de haverklap open en dat maakt het een ideale gratis parkeerplaats, om het stadscentrum te bezoeken _/-\o_

Zo dat was het einde van mijn betoog: laat de reacties maar komen O+ Neem het mij echter niet kwalijk als ik niet op iedereen reageer, want ik ben een van de weinige Wajongers die werkt _/-\o_

Volgende: Verkopen: waarom ik er een bloedhekel aan heb! 04-01 Verkopen: waarom ik er een bloedhekel aan heb!
Volgende: Pasop met LED Lampen van AliExpress 10-12 Pasop met LED Lampen van AliExpress

Reacties


Door Tweakers user E-Vix, dinsdag 17 december 2019 11:56

Het kleurverschil komt overigens door opbouw van statische elektriciteit tijdens het spuiten van plastic delen (lucht en verfdeeltjes 'wrijven' over het kunststof wat voor statische elektriciteit zorgt). De ontlading daarvan zorgt er voor dat de kleur anders wordt.
Met de juiste voorbereiding is het overigens wel degelijk mogelijk om zonder kleurverschil te spuiten. Het kost alleen veel tijd en extra voorbereidingswerk.
De bumper van een van mijn vorige auto's was vervangen en daar was ook duidelijk kleurverschil. Deze is uiteindelijk opnieuw gespoten (kleurverschil was buiten de marge) en toen was het beduidend minder.

Wat betreft het inleveren van een (private) lease auto en het moeten betalen voor schades; dat is heel normaal. Een leasebedrag wordt onder andere berekend op de verwachte restwaarde van de auto bij inlevering. Een schadevrije auto heeft een hogere restwaarde dan een auto met schade. Hoe klein het deukje ook is, als deze weer verkocht wordt levert hij minder op. Jij zou als je moest kiezen tussen 2 identieke auto's die exact even duur zijn waar er één een deukje heeft en de andere niet ook kiezen voor degene zonder deukje. Is degene met deukje goedkoper, dan zou je misschien kiezen voor degene mét deukje.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, dinsdag 17 december 2019 12:15

E-Vix schreef op dinsdag 17 december 2019 @ 11:56:
Het kleurverschil komt overigens door opbouw van statische elektriciteit tijdens het spuiten van plastic delen (lucht en verfdeeltjes 'wrijven' over het kunststof wat voor statische elektriciteit zorgt). De ontlading daarvan zorgt er voor dat de kleur anders wordt.
Met de juiste voorbereiding is het overigens wel degelijk mogelijk om zonder kleurverschil te spuiten. Het kost alleen veel tijd en extra voorbereidingswerk.
De bumper van een van mijn vorige auto's was vervangen en daar was ook duidelijk kleurverschil. Deze is uiteindelijk opnieuw gespoten (kleurverschil was buiten de marge) en toen was het beduidend minder.
Bij mij vond de dealer het dus acceptabel en eigenlijk hebben ze mij ook wel kunnen overtuigen, dat het bij de auto's in de showroom ook gewoon het geval is. Maar ik heb dus begrepen dat het lastige zaken kunnen zijn, want dan moet de expert weer komen en als het binnen de marges is dan hoeft de schadehersteller niks opnieuw te doen.

Ook heb ik op internet veel gelezen, dat het vaak juist nog erger word. Dus daar zou ik zelf ook geen zin in hebben.
Wat betreft het inleveren van een (private) lease auto en het moeten betalen voor schades; dat is heel normaal. Een leasebedrag wordt onder andere berekend op de verwachte restwaarde van de auto bij inlevering. Een schadevrije auto heeft een hogere restwaarde dan een auto met schade. Hoe klein het deukje ook is, als deze weer verkocht wordt levert hij minder op. Jij zou als je moest kiezen tussen 2 identieke auto's die exact even duur zijn waar er één een deukje heeft en de andere niet ook kiezen voor degene zonder deukje. Is degene met deukje goedkoper, dan zou je misschien kiezen voor degene mét deukje.
Dat is waar en heb je in-principe helemaal gelijk in: ik zag dat de ANWB zelfs bij een privéauto een kostenpost meerekent, om deukjes en kleine krasjes etc te laten herstellen. Maar als particulier heeft dat natuurlijk geen zin, want het kost al gauw meer om te laten herstellen dan wat het je aan extra verkoop prijs oplevert.

Echter de private leaseauto is niet je eigendom, dus ik snap wel waarom de leasemaatschappij die (kleine) schades dan gaat cashen. Het maakt deel uit van hun verdienmodel. Maar dat is wel iets om rekening mee te houden, wanneer je een private leaseauto neemt.

Als ik jaarlijks meerdere malen een eigen risico van € 500 zou moeten ophoesten, dan is het niet meer zo goedkoop. Dus eigenlijk is een hoog risico niet erg verstandig bij private lease, omdat ze het eigen risico per schade rekenen. Ik ben trouwens ook een beetje tot de conclusie gekomen, dat er nog geen volwaardige opvolger is voor mijn Suzuki Celerio.

Ik wil natuurlijk een zuinig auto en goedkoop in maandlasten, maar hij moet ook ruim zijn. Dus de Skoda Citigo Elektrische uitvoering viel dus af, ondanks dat het enorm aantrekkelijke private lease aanbieding was. Anders had ik dat wellicht gedaan en de Suzuki Celerio verkocht, want hij is nog redelijk wat waard.

Al was die Skoda Citigo Elektrische auto op basis van 5 jaar private lease.... en binnen 5 jaar kan ik nog weleens een gezinnetje hebben. Dan voldoet de Celerio nog wel bij 1 kindje, maar die Skoda Citigo zou echt te klein zijn.

Door Tweakers user Osxy, dinsdag 17 december 2019 19:21

Als jij meerdere malen per jaar kleine schades oploopt welke een herstel behoeven (sommige schades vallen binnen norm "gebruikssporen") moet je je denk wel achter de oren krabben.

In de 10 jaar dat ik auto rijd heb ik pas 2x een schade gehad (1x eigen schuld, 1x met andere partij welke netjes dit vermelde) welke dit label had en dit heeft niet te maken met feit dat deze auto's mijn prive bezit waren en kleine schades mij niet zouden boeien. Er waren simpelweg geen schades.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, dinsdag 17 december 2019 19:31

Osxy schreef op dinsdag 17 december 2019 @ 19:21:
Als jij meerdere malen per jaar kleine schades oploopt welke een herstel behoeven (sommige schades vallen binnen norm "gebruikssporen") moet je je denk wel achter de oren krabben.

In de 10 jaar dat ik auto rijd heb ik pas 2x een schade gehad (1x eigen schuld, 1x met andere partij welke netjes dit vermelde) welke dit label had en dit heeft niet te maken met feit dat deze auto's mijn prive bezit waren en kleine schades mij niet zouden boeien. Er waren simpelweg geen schades.
Voor private lease is een lullig schade aan je portieren, ontstaan door onvoorzichtig van derden ook al een reden om het eigen risico in rekening te brengen. Als privé persoon zou je die nooit laten herstellen, omdat het dweilen met de kraan open is.

Ik heb trouwens zelf nog nooit schade gereden, maar ontdekt wel geregeld krasjes en dergelijke die eerst niet aanwezig waren. Die worden dus veelal gewoon veroorzaakt door derde.

Door Tweakers user StarZ, woensdag 18 december 2019 15:24

Bij private lease heb je verschillende schades. Je hebt acceptabele schades (Krasjes of kleine puntjes) hiervoor zijn hele duidelijke voorwaarde opgesteld en je hebt onacceptabele schade.

Hier is een voorbeeld van Ford, kijk pagina 5: https://www.fordprivatele.../6-Inleverhandleiding.pdf

Door Tweakers user SinergyX, woensdag 18 december 2019 16:45

Want in achterbuurten, supermarkten en zo'n beetje alle grote parkeerplaatsen heb je te maken met tokkies die hun deur tegen de jouwe open gooien
Waarom toch altijd tokkies? Ik verdedig ze niet, maar 6 van de 9 puntjes in mijn auto kwamen van 'normale' mensen, 2 leaserijders, 2 moeders (met kids.. ook zo'n leuke), 2 van 'buitenlanders' en de overige 3 weet ik niet. Zelfs als die 3 tokkies waren, 3 van 9 is nog lang niet 'altijd die tokkies'.

Ik werk al lang met leaseparken, en je merkt daar toch echt dat zolang het je eigen auto niet is, het toch wel gemaakt wordt, het opeens allemaal niet meer zo'n probleem lijkt te zijn.

Maar even dat relativeren, ik rij een auto uit 2005, kleur zit afaik op 98% van het origineel, ik heb mensen met auto's van rond die leeftijd helemaal los zien gaan bij de garage als er kleurverschil kwam. Maar dan kom ik met relativeren, wat verwacht je bij een auto van 15-20 jaar oud? Krasvrij, kleurvast en 0,0 'ouderdomslijntjes'? Reparaties ter perfectie tot absolute Nieuwstaat? Wees realistisch.

Mogen ze van mij ook gewoon weer bumpers terugbrengen, als je maar kijkt naar een bumper heb je al 200+ euro 'herstelkosten' te pakken.

Door Tweakers user MoldyInko, woensdag 18 december 2019 21:54

“Ik heb trouwens zelf nog nooit schade gereden, maar ontdekt wel geregeld krasjes en dergelijke die eerst niet aanwezig waren. Die worden dus veelal gewoon veroorzaakt door derde.”

Ik heb precies hetzelfde. Praktisch nieuwe auto in bezit, nog geen twee weken later zat de eerste kras er al op. Op de voorbumper. Je ziet het alleen in een bepaalde hoek. Ik vermoed er iemand met een koffer of tas er tegen (op knie hoogte) er tegenaan heeft gezeten. Ik heb er flink zitten balen want je kunt op basis van een vermoeden niemand aanwijzen. Na een tijdje ebt dit gevoel wel weer weg. En met deze donkere dagen en een daily driver als auto dan is de kans op krassen die er eerst niet zaten een stuk groter. Herfstweer en takken zit ook niet echt mee dit jaar.

Ook zal zorg je goed voor je auto, je bent toch afhankelijk van anderen en daar gaat het vaak fout. Sommige mensen hebben gewoon geen besef van andermans spullen of het boeit ze gewoon niet. :/

Vooral parkeerplekken bij je lokale supermarkt, werk of zelfs de straatkans zal er altijd wel een reële kans dat je een kras of een beschadiging aan je auto op loopt.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, donderdag 19 december 2019 09:31

Ja daarom was ik dus het kijken naar private lease: maar dan wel waarbij ik het risico helemaal afkoop en dat kost al gauw een paar tientjes meer per maand. Dus dan is het alweer minder interessant en in Toyota Aygo wil ik absoluut niet rijden, die heeft gewoon geen ruimte voor bagage en dergelijke.

Door Tweakers user Valorian, donderdag 19 december 2019 09:39

Als je je auto 'inlevert' met krassen, deuken of wat dan ook dan lever je altijd geld in. Bij Private Lease inderdaad door betalen van eigen risico. Maar bij een eigen auto omdat de waarde dan daalt t.o.v. een auto in 'mint condition'. Dus mooi verhaal, maar dat ene stukje slaat de plank mis ;)

Door Tweakers user XiaomiGlobal, donderdag 19 december 2019 09:54

Valorian schreef op donderdag 19 december 2019 @ 09:39:
Als je je auto 'inlevert' met krassen, deuken of wat dan ook dan lever je altijd geld in. Bij Private Lease inderdaad door betalen van eigen risico. Maar bij een eigen auto omdat de waarde dan daalt t.o.v. een auto in 'mint condition'. Dus mooi verhaal, maar dat ene stukje slaat de plank mis ;)
Maar je levert je eigen auto niet in: je verkoopt hem of ruilt hem in. Of nog beter, je rijdt hem zolang tot de auto nog maar een fractie waard is en dan spelen krasjes en deuken ook minder een rol. Het loont zich hoe dan ook niet bij een eigen auto, om alle krasjes te laten herstellen.

Zoveel is de waardevermindering nou ook weer niet: die krasjes en kleine deukjes, door bijvoorbeeld steenslag die horen bij het gebruik van de auto. Als je dan zorgt dat op zijn minst je onderhoudsboekje netjes ingevuld is en dealer onderhouden, dan kan de auto meer waard zijn dan een vergelijkbare zonder onderhoudshistorie: maar welke wel in perfecte staat is.

Ik wist het wel hoor: liever een auto die goed onderhouden, dan eentje die er perfect uitziet.

Door Tweakers user Valorian, donderdag 19 december 2019 18:12

XiaomiGlobal schreef op donderdag 19 december 2019 @ 09:54:
[...]

Maar je levert je eigen auto niet in: je verkoopt hem of ruilt hem in. Of nog beter, je rijdt hem zolang tot de auto nog maar een fractie waard is en dan spelen krasjes en deuken ook minder een rol. Het loont zich hoe dan ook niet bij een eigen auto, om alle krasjes te laten herstellen.

Zoveel is de waardevermindering nou ook weer niet: die krasjes en kleine deukjes, door bijvoorbeeld steenslag die horen bij het gebruik van de auto. Als je dan zorgt dat op zijn minst je onderhoudsboekje netjes ingevuld is en dealer onderhouden, dan kan de auto meer waard zijn dan een vergelijkbare zonder onderhoudshistorie: maar welke wel in perfecte staat is.

Ik wist het wel hoor: liever een auto die goed onderhouden, dan eentje die er perfect uitziet.
Met 'inleveren' bedoel ik gewoon dat je er afstand van doet. Dus ook als je hem verkoopt. Dan is een kras of deuk ook een lagere verkoopwaarde dan een auto in nieuwstaat. Dus hetzelfde als bij inleveren van Private Lease. En natuurlijk is een auto met een paar krassen en verder helemaal top beter dan een auto in nieuwstaat ogend maar slecht onderhouden, maar dat ontken ik ook niet. Maar als je twee auto's op dezelfde manier onderhouden heb en ze zijn helemaal identiek dan is de variant met gebruikersschade, hoe klein ook, toch minder waard en bij verkoop zie je dat terug. Niet zo letterlijk uitgedrukt in euro's als bij PL, want iemand of een garage biedt gewoon een totaalbedrag en gaat niet zeggen "Ik zou je 5.000 euro geven maar ivm die kras doe ik 4800", maar verschil zal er zeker zijn. Daarom gaat dat stukje van het verhaal mank. Je hebt wel gelijk op dit punt: als je je auto helemaal oprijdt tot 'ie naar de sloop gaat dan maakt het inderdaad niet uit hoe je hem 'inlevert' ;) .. En verder helemaal eens: ik zou ook eerder voor goed onderhouden gaan dan voor 'goed in de lak', maar als er twee identieke exemplaren naast elkaar zouden staan met zelfde historie en onderhoud dan zal die met die kras of deuk toch echt lastiger verkopen. En dat weten de maatschappijen ook, dus het is niet zo raar dat ze dan ER in rekening brengen

Door Tweakers user Brazos, vrijdag 20 december 2019 17:42

MoldyInko schreef op woensdag 18 december 2019 @ 21:54:
“Ik heb trouwens zelf nog nooit schade gereden, maar ontdekt wel geregeld krasjes en dergelijke die eerst niet aanwezig waren. Die worden dus veelal gewoon veroorzaakt door derde.”

Ik heb precies hetzelfde. Praktisch nieuwe auto in bezit, nog geen twee weken later zat de eerste kras er al op. Op de voorbumper. Je ziet het alleen in een bepaalde hoek. Ik vermoed er iemand met een koffer of tas er tegen (op knie hoogte) er tegenaan heeft gezeten. Ik heb er flink zitten balen want je kunt op basis van een vermoeden niemand aanwijzen.
Dat kan ook net zo goed een steentje zijn geweest op de snelweg.

Door Tweakers user KnoxNL, zaterdag 21 december 2019 11:50

I feel your pain.

In het eerste jaar dat ik mijn auto kocht 3 keer schade gehad terwijl hij geparkeerd stond, dus 100% niet mijn fout:

- deur tegenaan gegooid
- Vuurwerk tokkie buren
- In parkeergarage iemand mijn bumper meegepakt

Na herspuiten wel nagenoeg perfecte kleur, ik zie geen verschil tenzij ik er op 10 cm boven ga hangen, dat dan weer wel.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, zaterdag 21 december 2019 12:02

KnoxNL schreef op zaterdag 21 december 2019 @ 11:50:
I feel your pain.

In het eerste jaar dat ik mijn auto kocht 3 keer schade gehad terwijl hij geparkeerd stond, dus 100% niet mijn fout:

- deur tegenaan gegooid
- Vuurwerk tokkie buren
- In parkeergarage iemand mijn bumper meegepakt

Na herspuiten wel nagenoeg perfecte kleur, ik zie geen verschil tenzij ik er op 10 cm boven ga hangen, dat dan weer wel.
Ik ben echt blij dat mijn auto niet op straat geparkeerd staat, tijdens de nieuwjaarswisseling. Want vuurwerk is ook nogal een dingetje, dat kan ook je auto beschadigen of soms gaan zelfs auto's in vlammen op.

Door Tweakers user Madshark, zondag 29 december 2019 18:00

Daarom zou ik dus niet private leasen gaan, want dat soort niet verhaalbare schades mag je mooi het eigen risico voor gaan betalen en je moet bij iedere ( kleine ) schade een melding doen. Nee geweldig dat private lease, tot je de auto gaat inleveren.... dat vertelt je niemand hoor.
Naar mijn mening zie je dat veel te zwart/wit. Het is echt niet zo dat een leasemaatschappij met een vergrootglas ieder krasje en streepje gaat opschrijven, en dat de auto dus in nieuwstaat ingeleverd moet worden. Er zitten wel degelijk gradaties in, welke gebaseerd zijn wat je redelijkerwijs van een auto van 4 a 5 jaar oud mag verwachten.

Afgelopen jaar heeft mijn vrouw na 4 jaar fijn rijden zonder extra kosten haar Seat Mii ingeleverd, en ook bij een buurvrouw was afgelopen jaar de private lease van haar 5 jaar oude Ford Ka afgelopen.
Ik heb beiden auto's voor ze schoongemaakt en gewassen, en daar zaten wel degelijk gebruikssporen op, zoals krasjes aan de deuren (parkeerschade door anderen), steenslag aan de voorkant incl. lakschade aan motorkap. Bij de Ka was duidelijk instapslijtage te zien aan de bestuurdersstoel, en had wat kleine deukjes op het dak (hagelschade?), De Mii had weer wat stevige gebruikssporen (lees krassen) aan de kuntstof delen van de kofferbak, en ook dat pianolak interieur was niet meer zo strak en was zeker niet meer zo mooi als het ooit was. (auto ooit eens binnenin laten reinigeren door een wasstraat, en waarschijnlijk hebben ze toen een vuile doek gebruikt)

Beiden auto's zijn zonder mokken of extra kosten ingenomen.
En hebben overigens weer een private lease, beiden nu bij een geheel ander merk. (dus de gedachten dat de leasemaatschappij het door de vingers gezien zou hebben om je als klant te houden ging hier niet op)

Het verhaal zou anders worden als er flinke deuken in je auto zitten, maar dan nog, als dat anonieme parkeerschade door derden is, dan zou de verzekering dat met het waarborgfonds moeten regelen.

Reageren is niet meer mogelijk