Undandy Nette Herenschoenen

Door XiaomiGlobal op dinsdag 25 juni 2019 09:30 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 3.479

Inleiding

Aangezien ik over minder dan 5 weken in het huwelijksbootje stap, ben ik helemaal in de ban van nette herenschoenen. Zo heb ik al geschreven over hoe je schoenen op AliExpress besteld en ook deelde ik mijn ervaringen met de twee paar schoenen, welke ik bij ROXDIA en Merkmak bestelde. Jullie snappen waarschijnlijk wel dat ik toch niet helemaal tevreden was met deze schoenen: maar het grootste probleem was eigenlijk dat de schoen te groot waren.

Door het vele zoeken op internet naar specifiek dit soort schoenen, kreeg ik op Facebook ook plotseling allerlei gesponsorde berichten van schoenen te zien. Zo kwam ik dus ook Undandy op het spoor en begon ik langzamerhand interesse in dit Portugese merk te krijgen :)

http://i64.tinypic.com/beiuya.png

Wat Undandy als merk interessant maakt is dat jezelf je schoenen kunt ontwerpen: je kunt kiezen uit verschillende stijlen en daarvan kun je vervolgens zelf de kleuren van uitkiezen. Natuurlijk is niet iedereen een geboren schoendesigner en daarom bied Undandy ook de mogelijkheid, om te kiezen voor essentiële heren schoenen. Dat laatste heb ik gedaan, aangezien ik naar een hele specifieke stijl op zoek was :X

Ik heb dus gekozen voor de 48 Oxford Cap Toe Black, waarbij het nummer 48 de stijl van de neus van de schoen aangeeft. Je hebt keuze uit drie verschillende neuzen bij de nette herenschoenen en daarnaast, kun je ook nog kiezen voor casual schoenen. De meest voordehandliggende stijlen zijn echter de hier boven genoemde Undandy '48 en Undandy '15, waarbij de eerste een echte Britse klassieker is en de tweede Italiaanse stijl. Het ligt er maar net aan wat jezelf mooi vind en de keuze kan best lastig zijn :(

Bestelling en verzending

Allereerst wil ik zeggen: ik heb natuurlijk niet op de gok even schoenen van € 155 besteld, maar eerst op internet gezocht op ervaringen met Undandy. Het lijkt er dus op dat ze zich vooral op de Amerikaanse markt richten, terwijl ze toch echt in Portugal zitten en ook vanaf daar versturen. Dan zou je zeggen, dat Undandy zich aan Europese wetgeving heeft te houden. Ik schrijf dat, omdat Undandy niet de verzendkosten teruggeeft bij een eventuele retour en dat moet eigenlijk wel.

Een kanttekening bij het bovenstaande is natuurlijk, dat de wet koop op afstand niet bij maatwerk geldt. Maar in mijn geval is daar gelukkig geen sprake van en ook sturen ze kosteloos, een grotere of kleinere maat. Dat scheelt onnodige kosten mochten de schoenen toch niet goed passen: ik kan namelijk genoeg webwinkels, die dan zeggen ja stuur maar retour en bestel de kleinere of grotere maat zelf maar. Met het gevolg dat je vaak meer moet betalen :(

Okay genoeg gezeur over de voorwaarden: want ik wil eigenlijk gewoon schrijven over hoelang het duurde, tot ik mijn bestelling ontvangen had. En nu ga ik toch een beetje klagen, want i.p.v. de beloofde levertijd van twee werkdagen heb ik ruim twee weken moeten wachten. De status van mijn schoenen was voor anderhalve week ''in productie'' wat dus suggereert, dat de ''Essentials'' schijnbaar toch niet altijd op voorraad zijn?

Ik heb een paar keer via de chat op Undandy daarom naar de status gevraagd en of ze echt nog geproduceerd moesten worden, maar over dat laatste waren ze erg vaag. Dus ik gaan ervanuit dat ze toch op order geproduceerd worden en dus niet altijd voorradig zijn. Hou hier dus wel rekening mee!

De schoenen

Helaas heb ik het eerste paar dart ik ontving moeten retourneren: ik had namelijk ook de speciale inlegzolen mee besteld, maar kon onmogelijk de schoenen aankrijgen wanneer ik deze inlegzolen in de schoenen deed. Zonder de inlegzolen paste de schoenen wel, alleen ze zaten wel wellicht net te strak. Zodoende heb ik contact opgenomen met de klantenservice en ze legde mij uit dat de schoenen standaard in wijdte E geproduceerd werden en mij werd aanbevolen om ze te ruilen tegen een wijdte EEE, waarmee de inlegzolen wel zouden passen.

Ook werd mij uitgelegd dat ze Essentials normaal gesproken niet in een wijdere maat aangeboden worden en dat de schoenen daarom speciaal geproduceerd werden: wat eigenlijk duurder zou zijn, echter die extra kosten hoefde ik niet te betalen. Enige waar ik wel op gewezen werd was, dat het na ontvangst van de retourzending nog twee weken zou duren. Gelukkig bestelde ik op tijd, want over 1.5 maand is mijn bruiloft al :)

Uiteindelijk heeft het bijna vier weken geduurd tot ik mijn vervangend paar ontvangen hebt, aangezien ze niet direct met de productie begonnen. Hou daar dus rekening mee wanneer je bij Undandy besteld: al vind ik het zelf natuurlijk een top-service, dat ze i.p.v. een grotere maat een bredere maat aanbieden.

http://i67.tinypic.com/flhb8z.jpg

Dankzij de bredere maat passen de inlegzolen wel en daarmee lopen de schoenen een stuk comfortabeler, dan zonder de inlegzolen. Wel moet ik de schoenen nu natuurlijk inbreken, want echt leer rekt nog een beetje uit en past zich daarmee aan de vorm van de voet. Het is dus echt niet erg wanneer de schoenen een beetje strak zitten, dat zou zelfs normaal zijn volgens Undandy.

Zelf ben ik in iedere geval tevreden over de schoenen: ze zien er mooi uit, zitten lekker en het is ook nog eens goede kwaliteit. Kortom ik ben wel te tevreden en dit worden dus mijn schoenen voor mijn bruiloft :)

Tot slot

Ik wilde dit bericht eigenlijk eerder publiceren, maar helaas bleek het vervangend paar langer op zich te laten wachten. Wat betreft de maten: je sneakers zijn meestal 2 a 1.5 maat groter dan je daadwerkelijke maat in nette herenschoenen, dus beter bestel je een of zelfs twee maten kleiner. Zelf ben ik een 44.5 in Converse All Star en bij Undandy heb ik 43 besteld en die zaten perfect, alleen ik had een bredere maat nodig.

Dat laatste is iets om rekening mee te houden, als je een vervangend paar krijgt: dan kan het wel tot een maand duren, dus bestel je schoenen op tijd. Aangezien je ze ook nog moet inbreken en omdat ze handgemaakt worden, duurt het helaas wel allemaal wat langer. Maar dan heb je ook wat 8-)

PS op internet kun je een 10% kortingscode vinden: Google is your friend }>

Volgende: AliExpress - Trouwartikelen en decoratie 05-08 AliExpress - Trouwartikelen en decoratie
Volgende: ROXDIA Wingtip Oxford Brogue Herenschoenen 05-'19 ROXDIA Wingtip Oxford Brogue Herenschoenen

Reacties


Door Tweakers user Znorkus, dinsdag 25 juni 2019 09:47

Leuk verslag. Over dat break-in, ik heb daar persoonlijk met mijn Magnanni's (eerste paar 'dure' herenschoenen) geen donder van gemerkt. Zal wel een kwaliteitskenmerk zijn, maar die dingen lubberen dus niet uit. Erg vervelend, want nu heb ik schoenen van 300 euro die niet lekker zitten en waar volgens mij m'n grote teen scheef van gaat staan ook :D

Door Tweakers user XiaomiGlobal, dinsdag 25 juni 2019 09:54

Znorkus schreef op dinsdag 25 juni 2019 @ 09:47:
Leuk verslag. Over dat break-in, ik heb daar persoonlijk met mijn Magnanni's (eerste paar 'dure' herenschoenen) geen donder van gemerkt. Zal wel een kwaliteitskenmerk zijn, maar die dingen lubberen dus niet uit. Erg vervelend, want nu heb ik schoenen van 300 euro die niet lekker zitten en waar volgens mij m'n grote teen scheef van gaat staan ook :D
Zijn de schoenen dan niet eigenlijk een maat te klein? Bij mij zitten de schoenen echt goed, maar ze hadden ook echt niet nog een maatje kleiner mogen zijn. De schoenen die ik in iedere geval bij Van Deichmann besteld had, die zaten gewoon niet lekker. Toen dus maar bij Undandy besteld.

Maat 43 was in de lengte dus juist goed en Undandy vertelde mij, een grotere maat bestellen had geen zin. In plaats daarvan heb ik dus een bredere maar gekregen en dat doet het hem. Overigens is mijn rechtervoet net iets langer, dan mijn linkervoet.

Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 26 juni 2019 09:15

Okay, maar nu heb je dus herenschoenen van 150 euro waarvoor je een paar weken moet wachten.

Je loopt in iedere stad ook met een paar nette herenschoenen naar buiten voor die prijs, en dan kun je ze gelijk passen en meenemen. Wat is de catch?

Door Tweakers user XiaomiGlobal, woensdag 26 juni 2019 09:35

Jeroenneman schreef op woensdag 26 juni 2019 @ 09:15:
Okay, maar nu heb je dus herenschoenen van 150 euro waarvoor je een paar weken moet wachten.

Je loopt in iedere stad ook met een paar nette herenschoenen naar buiten voor die prijs, en dan kun je ze gelijk passen en meenemen. Wat is de catch?
Ik ben zowel in Düsseldorf als in Heerlen opzoek geweest naar nette herenschoenen: maar je wordt overspoeld met Derby's en een Oxford schoen, is echt vele malen formelere en beter geschikt voor een bruiloft. Tevens valt de kwaliteit en pasvorm in de winkels tegen: heb serieus geen enkele schoen kunnen vinden, waarvan ik zei die pas als gegoten.

Of ja behalve bij Church's in de Outlet in Roermond, die hadden echte klassieke Oxford schoenen. Die zaten echt goed, alleen waren wel dik € 300 of zelfs meer.

Voor € 150 vind je in de winkelstraten gewoon niet dezelfde kwaliteit, als wat Undandy maakt. Vaak zijn het zelfs nog vastgelijmde zolen voor dat geld, terwijl Undandy de Blake Stitch gebruikt. De gehele schoen is dus uit leer inclusief de zool.

En er is geen catch: Undandy heeft de middleman uitgeschakeld, daardoor kunnen ze de schoenen goedkoper aanbieden dan in de winkelstraat. Dit zijn wel echt handgemaakte schoenen en daarom duurt het ook zolang, dus je kunt het niet echt vergelijken met schoenen uit de winkel. Die zijn massa geproduceerd.

Tevens liggen de lonen in Portugal lager, maar ze hebben wel juist de kennis in huis om uitstekende schoenen te kunnen maken. Normaal gaat Italië er vandoor met alle fame... Echter in Portugal kunnen ze net zo goed schoenen maken.

De service van Undandy vond ik trouwens ook echt goed, er word echt met je meegedacht. De gemiddelde schoenen verkoper, wilt je alleen snel snel een schoen verkopen. Of die schoen wel echt goed zit, of dat je wellicht een bredere maat nodig hebt? Dat interesseert ze niet.

PS welke schoenen winkel zal zeggen: breng de schoenen maar terug en dan bestellen wij een bredere maat, of nog beter laten deze produceren. Dat kun je wel vergeten :(

[Reactie gewijzigd op woensdag 26 juni 2019 09:39]


Door Tweakers user daniellook, donderdag 27 juni 2019 08:33

Bedankt voor de aanrader! Ik bezit momenteel meerdere paren van Floris van Bommel, deze moest ik ook ongeveer 2 weken 'inbreken', maar daarna zaten ze perfect!

Ik neem aan dat ik dezelfde maat zou kunnen bestellen bij Undandy. Wat voor extra comfort haal je trouwens aan inlegzolen?

Door Tweakers user XiaomiGlobal, donderdag 27 juni 2019 12:44

daniellook schreef op donderdag 27 juni 2019 @ 08:33:
Bedankt voor de aanrader! Ik bezit momenteel meerdere paren van Floris van Bommel, deze moest ik ook ongeveer 2 weken 'inbreken', maar daarna zaten ze perfect!

Ik neem aan dat ik dezelfde maat zou kunnen bestellen bij Undandy. Wat voor extra comfort haal je trouwens aan inlegzolen?
Ja ik denk dat je dezelfde maat kunt bestellen, als dat je in Floris van Bommel hebt. De extra comfort uit de inlegzolen is dat het een stuk prettiger loopt, er zit namelijk alleen een klein zooltje op de hak. Je loopt dus als ware op de zool zelf en dat loopt niet zo prettig, vooral niet als je er de hele dag op zou lopen.

Maar hou er wel rekening mee, dat die inlegzolen ervoor zorgen dat je minder ruimte in de schoenen hebt. Daarom heb ik juist een bredere maat gekregen, omdat ik bij standaard maat 43 ( Breedte maat is dan E en nu heb ik EEE ) onmogelijk nog in de schoenen kwam met de inlegzolen.

Door Tweakers user daniellook, vrijdag 28 juni 2019 13:25

XiaomiGlobal schreef op donderdag 27 juni 2019 @ 12:44:
[...]

Ja ik denk dat je dezelfde maat kunt bestellen, als dat je in Floris van Bommel hebt. De extra comfort uit de inlegzolen is dat het een stuk prettiger loopt, er zit namelijk alleen een klein zooltje op de hak. Je loopt dus als ware op de zool zelf en dat loopt niet zo prettig, vooral niet als je er de hele dag op zou lopen.

Maar hou er wel rekening mee, dat die inlegzolen ervoor zorgen dat je minder ruimte in de schoenen hebt. Daarom heb ik juist een bredere maat gekregen, omdat ik bij standaard maat 43 ( Breedte maat is dan E en nu heb ik EEE ) onmogelijk nog in de schoenen kwam met de inlegzolen.
Heb ik even geluk dat ik vrij smalle voeten heb haha.

Door Tweakers user Yucon, zaterdag 29 juni 2019 08:31

Is dit niet redelijk vergelijkbaar met Van Lier's zoals je die offline kunt kopen?

Door Tweakers user XiaomiGlobal, zaterdag 29 juni 2019 10:48

Yucon schreef op zaterdag 29 juni 2019 @ 08:31:
Is dit niet redelijk vergelijkbaar met Van Lier's zoals je die offline kunt kopen?
Van Lier zal vast vergelijkbare schoenen hebben, maar of die dan ook handgemaakt zijn? Ik weet het niet hoor. Feit is wel, dat ik alle opties bekeken heb en toen geen zwarte Oxfords voor minder dan € 160 kon bestellen, dat is nu wellicht anders i.v.m. sale. Undandy is toch net anders, dan andere schoenmerken :)

Reageren is niet meer mogelijk