ROXDIA Wingtip Oxford Brogue Herenschoenen

Door XiaomiGlobal op maandag 13 mei 2019 10:35 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 1.575

Ik beloof jullie, dat dit het laatste artikel zal zijn dat gaat over schoenen van AliExpress: want eerlijkheidshalve, ik ben er ook wel een beetje klaar mee. Om het heel cru te zeggen, eigenlijk word je nogal belazerd met deze schoenen. Het ziet erop de productfoto's echt geweldig uit en zodoende besloot ik ook om deze te bestellen, want ik was specifiek opzoek naar Oxford schoenen. Zodoende dacht ik dit is een koopje: maar dat valt vies tegen wanneer je de schoenen uiteindelijk ontvangt :(

http://i64.tinypic.com/raun1v.jpg

Om te beginnen: de schoenen zagen er niet zo sjiek uit, voordat ik ze onder handen genomen had met schoensmeer. Ik heb er twee lagen schoensmeer op aangebracht en flink opgepoetst, dus het positieve is wel dat ze enigszins presentabel zijn: want ik vermoed niet dat mensen van dichtbij je schoenen gaan inspecteren en zeggen, dit zijn nepleren herenschoenen :X Ja het leer is definitief nep en dat heb ik met de vuurtest getest }>

http://i67.tinypic.com/5tuxso.jpg

Ook de Brogues is nogal slordig gedaan: het ziet er niet zo uit zoals op de productfoto's. De stukjes leer zitten gewoon nog allemaal erin, met andere woorden ze hebben niet de moeite genomen om na de perforaties de kleine stukjes leer eruit te halen.

http://i66.tinypic.com/taod3k.jpg

Is er dan toch nog iets positiefs over deze schoenen? Nouja eigenlijk wel hoor :) De zolen van de schoenen zijn eerlijk gezegd nog niet zo slecht, het is gemaakt van hard rubber en loopt opzicht prima. Alleen voor mij persoonlijk zijn de schoen wel net een maat te groot, dus wederom de maattabel van de verkoper klopt gewoon. Je hoeft geen maat groter te nemen als je geen brede voeten hebt :)

http://i68.tinypic.com/2nv7y53.jpg

Raad ik deze schoenen aan? Niet echt, maar stel je wilt voor € 25 een net paar schoenen en je hebt geen zin om € 100 tot € 150 uit te geven aan kwalitatieve herenschoenen. Dan zou AliExpress natuurlijk een optie zijn: maar in alle andere gevallen, kijk gewoon eens bij Undandy _/-\o_

Ik heb nu namelijk een paar schoenen bij Undandy besteld uit de essentials collectie en deze worden volgens de Blake methode geproduceerd. Als je het nog goedkoper wilt hebben: bestel dan online bij Deichmann aka de Duitse Van Haren een paar Goodyear Welted schoenen. Als je bij de grens woont, laat dan je bestelling gewoon afleveren bij een Hermes pakketpunt en vul een vals Duits rekeningadres in. Bijvoorbeeld gewoon je Nederlandse adres, maar dan wel de Duitse postcode en stad ;)

Die schoenen van Deichmann heb ik ook geprobeerd en waren best aardig, maar de pasvorm vond ik niet fijn: ik had een 45 besteld en daarna in Dusseldorf een 44 gepast en ook die waren nog te groot. Vandaar dat ik besloten heb om voor Undandy te gaan: tevens was het paar in de winkel duidelijk al gedragen, bij lerenzolen zie je dat al snel en ook aan het leer zelf. Ohja je trouwt maar 1x of niet?

Volgende: Undandy Nette Herenschoenen 06-'19 Undandy Nette Herenschoenen
Volgende: Schoenen op AliExpress bestellen 05-'19 Schoenen op AliExpress bestellen

Reacties


Door Tweakers user BadpunK, maandag 13 mei 2019 22:39

Hoeveel schoenen heb je nu al in totaal gekocht? Is het niet praktischer en goedkoper om gelijk goede te kopen?

Door Tweakers user XiaomiGlobal, maandag 13 mei 2019 22:49

BadpunK schreef op maandag 13 mei 2019 @ 22:39:
Hoeveel schoenen heb je nu al in totaal gekocht? Is het niet praktischer en goedkoper om gelijk goede te kopen?
De meeste heb ik gewoon terug gestuurd, maar dat is bij AliExpress geen optie. Wel heb ik nu een dispuut in gediend vanwege het feit, dat het leer nep is. Maar wij leven in een consumptie maatschappij: dus dan koop je nog weleens iets goedkoop, waarvan het achteraf toch niet zo goed blijkt te zijn.

Of waarom denk je dat de Action zo populair is? Als iedereen dit troep terug bracht, dan waren ze allang failliet geweest. Wil dus zeker mijn koopgedrag niet goed praten, maar ik zie het zelf als een zoektocht.

Die schoenen van AliExpress probeer ik dan te verkopen: dat doe ik wel met meer spul van AliExpress, wat achteraf gezien niet bevalt. Soms verdien je er wat op en andere keren zul je er verlies opmaken. Met de schoenen lijkt mij dat onvermijdelijk helaas.

Door Tweakers user Jeroenneman, dinsdag 14 mei 2019 19:48

Misschien ben ik gek, maar dat Undandy, daar is een paar toch ook gewoon 150 euro?

Voor 100+ euro kun je letterlijk elke schoenenwinkel binnen lopen in een middelgrote stad en prima schoenen kopen.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, dinsdag 14 mei 2019 20:14

Jeroenneman schreef op dinsdag 14 mei 2019 @ 19:48:
Misschien ben ik gek, maar dat Undandy, daar is een paar toch ook gewoon 150 euro?

Voor 100+ euro kun je letterlijk elke schoenenwinkel binnen lopen in een middelgrote stad en prima schoenen kopen.
Undandy levert veel betere kwaliteit, dan wat je in een gewone schoenenwinkel voor dat geld krijgt: het begint pas bij € 200 dat je schoenen vindt, welke en Oxfords zijn en voorzien van leren zolen. Ik heb zelfs schoenen van rond de € 150 gezien, waar dan doodleuk een rubberen zool onder zit.

Maar bij Undandy weet je tenminste waar de schoenen gemaakt zijn van: in Portugal en niet ergens in Azië. Doorslaggevend reden om bij Undandy te bestellen, was omdat ze precies hebben wat ik zoek.

Ik neem namelijk geen genoegen met Derby's, omdat ik mij als bruidegom graag wil onderscheiden van de mannelijke gasten. Geloof mijn maar, ik heb zo'n beetje alle schoenenwinkels bezocht en in het weekend en nog 1x bij Juppen in Düsseldorf wezen kijken. Wat ik zocht naar hebben ze gewoon niet.

Floris van Bommel had het natuurlijk wel, maar die kosten € 230 en ik geloof niet dat het betere kwaliteit is dan Undandy. Je betaald bij Floris van Bommel namelijk ook voor de naam. Trouwens bij Undandy kun je schoenen geheel naar je eigen auto voorkeur aanpassen, maar die kosten dan wel iets meer.

Ik heb inclusief verzendkosten en extra inlegzolen € 155 betaald: op internet had ik nog een 10% kortingscode gevonden. Zonder die extra korting had ik niet besteld, die 10% was doorslaggevend. Daardoor vallen de kosten voor de verzendkosten en inlegzolen in-principe weg.

Door Tweakers user jorrit91, donderdag 16 mei 2019 15:28

Hmm, het vervoeren + retourneren van die spullen is best een vervuilende aangelegenheid toch? Hoe kijk jij daar tegen aan?

Door Tweakers user XiaomiGlobal, donderdag 16 mei 2019 16:45

jorrit91 schreef op donderdag 16 mei 2019 @ 15:28:
Hmm, het vervoeren + retourneren van die spullen is best een vervuilende aangelegenheid toch? Hoe kijk jij daar tegen aan?
Dat is een recht: al retourneer ik bij AliExpress juist niks omdat veel te omslachtig is. Maar ik ga jou toch ook niet vragen, hoe kijk je er tegenaan dat je het milieu vervuilt door 130KM/u op de autosnelweg te rijden?

[Reactie gewijzigd op donderdag 16 mei 2019 19:37]


Door Tweakers user Thijsmans, donderdag 16 mei 2019 19:29

XiaomiGlobal schreef op dinsdag 14 mei 2019 @ 20:14:
Ik neem namelijk geen genoegen met Derby's, omdat ik mij als bruidegom graag wil onderscheiden van de mannelijke gasten.
Dit, en je probeert schoenen te kopen op Ali? _/-\o_ Nou je kunt een ding zeggen, maar dat is zeker onderscheidend :+

Jammer dat je zo'n 50 euro hebt verbrast in plaats van in échte schoenen te stoppen. Of in leuke dingen voor je bruiloft. En het punt dat @jorrit91 maakt, is best terecht. Een beetje zelfreflectie zo nu en dan, kan écht geen kwaad. En daar hoef je ook weer geen jij-bak van te maken over 130km rijden.

Geniet van je schoenen (je hebt schoenspanners? een must! desnoods van ikea en niet van Ali ;) ) en een geweldige bruiloft gewenst!

Door Tweakers user XiaomiGlobal, donderdag 16 mei 2019 19:37

Thijsmans schreef op donderdag 16 mei 2019 @ 19:29:
[...]
Geniet van je schoenen (je hebt schoenspanners? een must! desnoods van ikea en niet van Ali ;) ) en een geweldige bruiloft gewenst!
Schoen-spanners heb ik al gekocht, leek mij wel essentieel als ik de schoenen in goede staat wil houden. Voor de AliExpress schoenen interesseert mij dat niet. Maar als ik een paar van € 155 heb dan wil ik ook, dat ze in goede staat blijven.

Ik heb trouwens een dispuut lopen bij AliExpress en het lijkt erop, dat de verkoper niet reageert. Dus dan krijg ik zeer waarschijnlijk toch mijn geld terug. Het is trouwens wel blijkbaar lastig om schoenen tweedehands verkocht te krijgen.

Dus ik weet niet of ik ooit bijvoorbeeld sneakers bij AliExpress zal willen bestellen, want dat met de maten kan best lastig zijn. Het schijnt trouwens dat mijn AliExpress schoenen geliefd zijn bij Afrikanen, want op Facebook krijg ik enkel van Afrikanen reacties op mijn advertenties van de schoenen :(

Door Tweakers user Thijsmans, donderdag 16 mei 2019 19:48

XiaomiGlobal schreef op donderdag 16 mei 2019 @ 19:37:
[...]
Dus ik weet niet of ik ooit bijvoorbeeld sneakers bij AliExpress zal willen bestellen, want dat met de maten kan best lastig zijn.
Hallo zeg, hoe zijn de laatste twee paar schoenen bevallen en waarom zou een derde paar beter zijn? Eind juni is het weer sale in de winkels, sla dan je slag voor een naar NL maatstaven goed paar.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, donderdag 16 mei 2019 19:56

Thijsmans schreef op donderdag 16 mei 2019 @ 19:48:
[...]

Hallo zeg, hoe zijn de laatste twee paar schoenen bevallen en waarom zou een derde paar beter zijn? Eind juni is het weer sale in de winkels, sla dan je slag voor een naar NL maatstaven goed paar.
Nouja niet echt goed hoor, al heeft het vooral met de maten te maken. Die schoenen van AliExpress koop je of te klein of te groot, echt de perfecte maat vinden is lastig. Kwaliteit hoeft niet eens zo slecht te zijn, maar ik vind het wel niet netjes dat ze het nodig vinden om te liegen over het leer.

http://i66.tinypic.com/2m859qx.jpg

Heb net ook even het leer van de Merkmak schoen getest: nou dat fikte best aardig hoor en dat doet echt leer dus niet. Dus schoenen ga ik niet meer bestellen op AliExpress, of ik moet iets tegen komen voor minder dan € 15 totaal. Alleen dan is het meer voor de ervaring, net zoals deze schoenen.

Enige wat ik jammer vind, is dat je schoenen lastig verkocht krijg: volgens mij moet je er minimaal de helft voor vragen.

Door Tweakers user jorrit91, donderdag 16 mei 2019 22:11

XiaomiGlobal schreef op donderdag 16 mei 2019 @ 16:45:
[...]

Dat is een recht: al retourneer ik bij AliExpress juist niks omdat veel te omslachtig is. Maar ik ga jou toch ook niet vragen, hoe kijk je er tegenaan dat je het milieu vervuilt door 130KM/u op de autosnelweg te rijden?
Ja, ik snap dat dat een recht is. Maar hoe kijk je er zelf tegenaan? Verder mag je me prima vragen stellen over 130km/h rijden op de snelweg: dat doe ik alleen als het nodig is, anders pak ik de trein. En juist daar zit volgens mij het verschil met achteloos een stapel schoenen bestellen en retourneren.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, donderdag 16 mei 2019 22:29

jorrit91 schreef op donderdag 16 mei 2019 @ 22:11:
[...]


Ja, ik snap dat dat een recht is. Maar hoe kijk je er zelf tegenaan? Verder mag je me prima vragen stellen over 130km/h rijden op de snelweg: dat doe ik alleen als het nodig is, anders pak ik de trein. En juist daar zit volgens mij het verschil met achteloos een stapel schoenen bestellen en retourneren.
Het zit zo: retourneren is goedkoper, dan je de stress op de hals halen en zelf de schoenen door te verkopen. Dus ja als ik de mogelijkheid heb, dan stuur ik bestellingen terug als ze niet bevallen. Bij online bestellen heb je namelijk altijd het probleem, dat de geleverde goederen toch niet geheel aan de verwachting voldoen.

In geval van de schoenen: ze waren allemaal te groot en uiteindelijk heb ik besloten, om geen kleinere maat bij Deichmann weer te bestellen. Omdat ik ze dan weer zou moeten terugbrengen, als die maat te klein bleek te zijn. Want ik ben namelijk naar een Deichmann in Düsseldorf gereden om een maat kleiner te passen, maar dat paar bleek al gedragen te zijn en was alsnog te groot.

Echter bij Zalando zal ik niet zo snel meer iets bestellen: die schoenen zijn ook twijfelachtig en ik heb geen zin om telkens vanalles terug te moeten sturen. Bij AliExpress is retourneren niet eens een optie, dus dan zit je met de schoenen opgescheept of je moet ze verkocht krijgen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 16 mei 2019 22:34]


Reageren is niet meer mogelijk