HLXG LED - N1 H4 Koplampen

Door XiaomiGlobal op maandag 14 januari 2019 12:00 - Reacties (28)
Categorie: Aftermarket LED Verlichting Auto, Views: 3.002

Inleiding

Disclaimer: het vervangen van Halogeenverlichting door LED bij auto's is nogal een grijs gebied: het mag van de Europese Unie niet. Maar hier word in-principe niet door de Politie op gehandhaafd, die interesseert het alleen of je licht andere verblind of niet. Ik vond het echter wel handig om even een kleine waarschuwing te plaatsen. Het is dus volledig op je eigen risico }>

Vele zullen zich wellicht afvragen? Waarom zou je gaan prutsen met je autoverlichting 8)7 En inderdaad, dit is niet bepaald iets waar de gemiddelde auto eigenaar mee bezig is. In tegendeel juist: want als ik in het donker deelneem aan het verkeer, valt mij keer op keer op dat er bestuurders ronden rijden met een werkende koplamp. Je ziet deze bestuurders gewoon minder snel aankomen en vraagt je serieus af: is het nou een motor of auto?!

Dus een van de redenen om te kiezen voor een aftermarket LED setje is duurzaamheid: LED's gaan vele malen langer mee dan traditionele halogeenverlichting en ze verbruiken ook minder energie. Zo heb ik thuis al bijna 4 jaar LED lampen en nog geen eentje die stuk gegaan is :) Deze komen weleens waar van IKEA en niet AliExpress, maar het toont wel aan dat LED's erg lang mee gaan. Theoretische zou dit dus ook het geval bij de aftermarket LED koplampen het geval moeten zijn.... al valt dat nog te bezien.

De reden dat ik voor dit setje van HLXG koos is omdat ik het idee heb dat deze fabrikant/merk meer waarvoor geld bied, dan bijvoorbeeld een merk zoals Nighteye/Novsight. Je vind dit setje namelijk ook onder andere namen, waaronder dus Beamtech op Amazon. Maar dan natuurlijk voor 3x zoveel geld en je zou gek zijn, als je het setje op Amazon besteld. Aangezien er ook nog kosten voor de doaune bij komt en dit is op AliExpress niet geval, omdat je netjes onder de € 22 zit.

Natuurlijk blijft het in zekere zin een gok met deze aftermarket LED setjes: maar bij dit setje is het letterlijk plug en play, althans dat is mijn ervaring. Want het verschilt per auto en je hebt wel ruimte nodig om de heatsinks kwijt te krijgen. In dit geval is het dus een setje met heatsink en geen ventilator: dat heeft als voordeel dat de fans niet stuk kunnen gaan, maar het nadeel is dat setjes met heatsinks een minder hoge lichtopbrengst hebben.

Verpakking en ontwerp

De lampen werden verstuurd met AliExpress Standard Shipping en dat is iets wat ik heel fijn vind, omdat je anders al gauw een a twee maanden wacht. In dit geval had ik ze binnen een week ongeveer en daar zaten de feestdagen nog tussen ook ;) Voor de rest overigens geen bijzonderheden wat betreft de zending: PostNL komt het gewoon netjes brengen 8-)

http://i63.tinypic.com/688w0w.jpg

http://i65.tinypic.com/2q0n5on.jpg

In het doosje zitten de lampen goed beschermd verpakt in een soort zacht piepschuimachtig plastic en daardoor is de kans klein dat de lampen tijdens verzending beschadigd raken. Daarnaast is het handig om hier je oude halogeenlampen in op te bergen en deze in de auto te leggen: dat is heel belangrijk, want dat bespaard je een eventuele boete als een lamp toch defect raakt.

http://i63.tinypic.com/33ue35k.jpg

De kwaliteit en afwerking van de lampen is zover ik kan beoordelen goed: ook de CSP LED Chips zijn netjes gemonteerd en er is geen slordige afwerking te bekennen. Maar het is mij wel opgevallen dat de monteerringen snel beschadigd kunnen raken, dus bij het erin zetten van de lampen die je voorzichtig te zijn en het niet te forceren.

HLXG N1 H4 vs Halogeen H4

Wat betreft het ontwerp van de LED Lamp zit het wel goed: de CSP Chips zitten op precies dezelfde plek waar normaal de gloeidraden zitten, dus dit is een setje wat de H4 Halogeenlamp goed imiteert. Dit is iets wat niet mogelijk is met COB Chips of SMD Chips, omdat deze te groot zijn om de gloeidraad te imiteren. En ja die fout heb ik helaas zelf al gemaakt toen ik het Nighteye Setje kocht.

Inbouwen

In het geval van mijn Suzuki Celerio was het inbouwen van de LEDs letterlijk plug en play: je haalt gewoon de aansluiting los, rubber er vanaf halen en vervolgens de halogeenlamp eruit halen. Daarna zet je de plastic ring van de lampen vast met het klemmetje en plaats je de rubber, welke je koplamp tegen vuil en vocht beschermd weer terug.

Het is vervolgens een kwestie om de LED Lampen er schuin in te duwen, waarbij je een beetje druk dient uit te oefenen om de lamp in de plastic ring te krijgen en daarna draai je de lamp naar links. Als het goed gegaan zit de heatsink nu precies verticaal tegen het rubber aan en kun je de lamp niet verder naar links draaien! Mocht dat laatste wel het geval zijn, dan zit de lamp niet goed in de ring die zorgt dat lamp in de goede positie vast zit.

http://i67.tinypic.com/amjck.jpg

Het is overigens wel belangrijk om te controleren of je de lampen niet op zijn kop bevestigd hebt: dat is makkelijk te zien, omdat het schildje bij H4 onder de LED Chips voor dimlicht zitten. Ook erg belangrijk: plaats de rubbers terug, als de lampen er niet in passen kun je beter een paar aftermarket rubbers kopen. Je kunt in dat soort rubbers zelf een gat snijden, zodat de heatsinks uitsteken. Je moet die heatsinks dus echt niet in een gesloten kleine ruimte willen plaatsen: want dat is vragen om koelproblemen en dan gaan je LED's zeker weten snel kapot.

Praktijkervaring - In de regen

Ik denk dat ik dit stukje eerlijk gezegd vrij kort kan houden: het komt er grof gezegd op neer dat het mijn ervaring is dat ik met het witte licht in de regen net wat minder goed zie, dan wanneer ik halogeenverlichting zou gebruiken. In mijn geval zijn dat standaard Osram H4 lampen en dus geen Philips X-tremeVision. GoT Moderator l3art legde uit waardoor dit komt.
Nadeel van wit licht, ongeacht of het fel is of niet is dat het minder contrast geeft. Hoe meer oranje of geel hoe meer contrast je ziet. Niet voor niks dat de glazen van wintersportbrillen die gedragen worden tijdens omstandigheden met minder zicht oranje of geel zijn. Halogeen zal meer contrast geven dan wit licht van led of xenon.
Al moet ik eerlijk zijn: zowel het halogeenlicht en LED Licht is tijdens slechte niet erg goed te noemen. Maar het verschil is wel merkbaar vind ik persoonlijk en daarom wil ik het ook graag benoemen! Het is vooral iets wat je merkt op onbelichte wegen, zoals op de Autobahn waar vrijwel geen verlichting aanwezig is. Op belichte wegen merkte ik namelijk geen enkel verschil.

Praktijkervaring - Bij normale weersomstandigheden

Allereerst wil ik proberen om de lichtopbrengst van zowel het LED Setje en de Halogeenverlichting met elkaar te vergelijken: dat doe ik niet door middel van een Lux meter op de smartphone, want die zijn helaas niet erg accuraat. Maar ik doe dit door middel van twee foto's die op de zelfde plek genomen zijn, al is dat helaas wel in een verlichte straat. Ik weet namelijk geen plek in de buurt waar het echt duister is.

http://i65.tinypic.com/2pt86et.jpg
LED

http://i64.tinypic.com/2mzmvxi.jpg
Halogeen

Het is erg moeilijk te beoordelen of de LED of Halogeen verder schijnt: maar aan de hand van de foto's lijkt het erop dat de halogeen verder schijnt. Al is het naar mijn mening wel overduidelijk dat het licht van de LED een stuk helderder schijnt en ook verlicht het de berm een stuk beter. Dat laatste is iets wat ik goed merk tijdens deelname aan het verkeer.

Een ander verschil wat goed zichtbaar is dat er bij het halogeenlicht een hotspot zichtbaar is, terwijl het licht van de LED's een stuk zuiverder eruit ziet. De hotspot concentreert zich dus niet op een plek, maar reikt juist verder. Wel heb ik het idee dat de LED Lampen wellicht iets lager schijnen: daarom denk ik dat het wellicht kan lonen om de lampen opnieuw af te laten stellen. Wellicht dat het dan ook de resultaten verbeterd.

Kortom ik merk bij normale weersomstandigheden een positief verschil en dat komt vooral omdat deze lampen een stuk helderder zijn. Zo vind ik het witte licht vooral fijn om de duistere Autobahn in Duitsland. Al helemaal als ik het grootlicht kan inschakelen :) Al heb ik niet het idee dat het grootlicht beter is, dan het grootlicht van de halogeenlampen. Ik vind vooral de kleur van licht fijner voor de ogen.

Lichtbeeld

Veel consumenten die zo'n setje in het auto installeren zullen niet snel stil staan bij het lichtbeeld: wat zal het ze ook interesseren wanneer ze andere automobilisten verblinden? Ik zelf vind dat in iedere geval wel belangrijk: eerste wat ik gedaan heb, is in de gaten gehouden of mijn licht niet het interieur van tegemoet komende auto's helemaal deed oplichten. Dat was i.t.t. de Nighteye's gelukkig niet het geval en zodoende kan ik ook wel concluderen dat het lichtbeeld in orde is.

http://i67.tinypic.com/25us3fk.jpg
Lichtbeeld Halogeen

http://i64.tinypic.com/2lnvhvo.jpg
Lichtbeeld HLXG LED

http://i68.tinypic.com/rsquz9.jpg
Lichtbeeld Nighteye COB

Ter vergelijking heb ik een afbeelding van het lichtbeeld van het halogeenlicht erbij geplaats: en weleens waar is het niet precies gelijk, maar vele malen beter dan het licht beeld van de Nighteye COB Leds. Daarnaast heb ik bij het controleren van het lichtbeeld de methode gebruikt, welke beschreven wordt op WikiHow.

Het is de bedoeling bij deze controle dat het felste gedeelte van het licht onder de horizontale streep terecht komt, als deze erboven zit dan schijnt je licht dus te hoog! In mijn geval schijnt het licht onder deze streep en dat is dus goed. Al zie ik wel een beetje strooilicht: maar ik vermoed dat dit redelijk onschuldig is en er niet voor zorgt dat het andere automobilisten verblind.

Ik ben echter geen APK Keuringsmeester en of het APK Technische in orde is, durf ik dus niet te zeggen. De Suzuki dealer had het in iedere geval te druk om de afstelling van het licht te controleren: daar zou ik een afspraak voor moeten maken en dan zou ik pas in de lente terecht kunnen 8)7

Het lijkt mij wel verstandig om het licht bij te stellen naar boven: dit schijnt schijnt namelijk lager dan de halogeenverlichting, daarom dien je het licht opnieuw af te stellen.

Prijs

Ook niet geheel onbelangrijk: wat kost dit setje? Zelf heb ik er ongeveer € 15 voor betaald, maar op het moment van schrijven is het setje wederom in de aanbieding en deze keer kost het setje € 17 in de Wintersale. PS die sale duurt 7 dagen en een paar weken daarna ligt China plat vanwege Chinees nieuwjaar.

kost een H4 setje € 19 totaal. Al varieert de prijs nogal: maar het komt erop neer dat er vaak extra korting gegeven wordt 8-)

Conclusie

Als dit setje echt zo duurzaam is zoals het belooft te zijn, dan is dit zeker een upgrade die het overwegen waard is. Anderzijds moet die duurzaamheid zich nog maar uitwijzen: dus eerlijk gezegd weegt dit niet zozeer mee in mij oordeel. Wat ik vooral belangrijk vind is de lichtopbrengst en die valt eerlijk gezegd een beetje tegen, dus van mij zou het gerust nog een stuk helderder mogen zijn.

Ik heb bij dit setje eigenlijk dus nog steeds een dubbel gevoel: het is zeker geen slecht setje, vooral als je bedenkt dat het nog geen € 20 kost. Maar je moet dit setje niet kopen als je veel in slechte weersomstandigheden rijdt, of wanneer je graag een heel helder setje wilt hebben. Het is meer een setje om je traditionele halogeenverlichting mee te vervangen en als bonus heb je dan iets helderder licht.

In zekere zin blijft zo'n aftermarket LED setje een gok: maar als je er een beetje in verdiept, dan kun je best een leuk setje vinden. Alleen het blijft natuurlijk wel een beetje een grijs gebied en dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. Belangrijk is dus ook om te controleren of je licht niet doet verblinden, iets wat je snel genoeg merkt als mensen naar je beginnen te seinen :+ Want dat is waar de Politie naar kijkt: ze gaan je echt niet staande houden omdat je felle lampen hebt, die hebben de nieuwe Duitse dienstwagens van de Politie ja ook _/-\o_

APK-Technisch daarin tegen is wellicht een ander verhaal: dat is puur afhankelijk van de beoordeling van de Keurmeester. Al weet je bij de Kwikfit 100% zeker dat je koplampen afgekeurd worden, aangezien die je graag een duur setje Halogeenlampen van Philips willen verkopen :X

Volgende: AliExpress Koopje: Dodehoekspiegels 18-01 AliExpress Koopje: Dodehoekspiegels
Volgende: HLXG LED: Kleine update 13-01 HLXG LED: Kleine update

Reacties


Door Tweakers user PorJaxian, maandag 14 januari 2019 14:31

Ik kan ernaast zitten maar je schrijft:

"APK-Technisch daarin tegen is wellicht een ander verhaal: dat is puur afhankelijk van de beoordeling van de Keurmeester. Al weet je bij de Kwikfit 100% zeker dat je koplampen afgekeurd worden, aangezien die je graag een duur setje Halogeenlampen van Philips willen verkopen :X"

Maar dat klopt niet helemaal. Naar mijn kennis missen deze aftermarket LED's vrijwel allemaal een EU-typegoedkeuring. En dat maakt het dat ze gewoon niet op de weg mogen. (art. 4.2-1, Regeling voertuigen d.d. 1-1-2017).

Daar komt bij dat veelal de reflectors op de lampen LED licht niet goed verspreiden en je dus lekkage van je licht hebt in je bundel. Je hebt een zeer grote kans dat je dus nu andere weggebruikers hindert met jouw licht voering. Echter is jouw koplamp en de reflectoren niet ingericht op de licht bundel van LED.

Op zijn minst zou ik zeggen, ga langs een garage om je lichten goed te laten afstellen tenzij je zelf exact weet hoe je dit doet. De licht lekkage zal toch een ding blijven verwacht ik.

Bovenstaande weerhoudt mij er zelf ook van om LED's te gebruiken in mijn auto lichten, het is zeer moeilijk om goed te krijgen en veelal ben je gewoon tegen de regels in bezig.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, maandag 14 januari 2019 16:09

PorJaxian schreef op maandag 14 januari 2019 @ 14:31:
Ik kan ernaast zitten maar je schrijft:

"APK-Technisch daarin tegen is wellicht een ander verhaal: dat is puur afhankelijk van de beoordeling van de Keurmeester. Al weet je bij de Kwikfit 100% zeker dat je koplampen afgekeurd worden, aangezien die je graag een duur setje Halogeenlampen van Philips willen verkopen :X"

Maar dat klopt niet helemaal. Naar mijn kennis missen deze aftermarket LED's vrijwel allemaal een EU-typegoedkeuring. En dat maakt het dat ze gewoon niet op de weg mogen. (art. 4.2-1, Regeling voertuigen d.d. 1-1-2017).

Daar komt bij dat veelal de reflectors op de lampen LED licht niet goed verspreiden en je dus lekkage van je licht hebt in je bundel. Je hebt een zeer grote kans dat je dus nu andere weggebruikers hindert met jouw licht voering. Echter is jouw koplamp en de reflectoren niet ingericht op de licht bundel van LED.

Op zijn minst zou ik zeggen, ga langs een garage om je lichten goed te laten afstellen tenzij je zelf exact weet hoe je dit doet. De licht lekkage zal toch een ding blijven verwacht ik.

Bovenstaande weerhoudt mij er zelf ook van om LED's te gebruiken in mijn auto lichten, het is zeer moeilijk om goed te krijgen en veelal ben je gewoon tegen de regels in bezig.
Zoek maar eens in dat topic op GoT: als het lichtbeeld binnen de APK normen is, dan wordt het gewoon goed gekeurd. In Duitsland is dat inderdaad niet toegestaan, maar in Nederland kijken ze puur naar het lichtbeeld en niet wat voor lampje erin zit.

Maar zoals je gelezen hebt: de garage wil het niet eens controleren, althans de Suzuki dealer. Trouwens wiet is in Nederland ook verboden, maar word toch gedoogd. Dus dat iets in regelgeving of wetgeving niet mag, betekend niet dat je er in de praktijk staande voor wordt gehouden.

Door Tweakers user E-Vix, maandag 14 januari 2019 17:07

XiaomiGlobal schreef op maandag 14 januari 2019 @ 16:09:
[...]

Zoek maar eens in dat topic op GoT: als het lichtbeeld binnen de APK normen is, dan wordt het gewoon goed gekeurd. In Duitsland is dat inderdaad niet toegestaan, maar in Nederland kijken ze puur naar het lichtbeeld en niet wat voor lampje erin zit.

Maar zoals je gelezen hebt: de garage wil het niet eens controleren, althans de Suzuki dealer. Trouwens wiet is in Nederland ook verboden, maar word toch gedoogd. Dus dat iets in regelgeving of wetgeving niet mag, betekend niet dat je er in de praktijk staande voor wordt gehouden.
Dat is natuurlijk de omgekeerde wereld. Je zegt nu dus "Omdat je er niet op gecontroleerd wordt, mag het gewoon.". Dat is net als "De straat achter ons huis mag je maar 30, maar er wordt nooit gecontroleerd. Daarom rij ik er altijd 80."

Het controleren van of een lampje een E keurmerk heeft is geen APK controlepunt nee. Het zal dus inderdaad niet standaard gecontroleerd worden. Als oom agent je aanhoudt omdat je lampen bijvoorbeeld verblinden, dan zou hij wel kunnen controleren of jouw lampen legaal zijn en dus een E keurmerk hebben. Hij zou je vervolgens kunnen beboeten omdat je een ondeugdelijke verlichting hebt en als je het erg bont maakt zelfs een WOK melding kunnen geven.
Let wel, als je door de APK keuring heen komt betekend het niet automatisch dat jouw auto legaal is. Met een ander (sneller) motorblok kom je ook gewoon door de keuring heen, maar officieel zou je auto opnieuw bij de RDW gekeurd moeten worden en het op je kenteken worden aangepast. Geblindeerde ramen is volgens mij ook geen APK afkeurpunt maar kan wel illegaal zijn als het te donker is. En zo zijn er nog veel meer dingen te noemen war je wel mee door de APK komt, maar niet mee mag rijden.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, maandag 14 januari 2019 18:31

Ik vind het een beetje jammer dat jullie vooral ingaan op het APK Verhaal: maar goed ik heb toch de moeite even genomen erop in te gaan.Je vind namelijk ook bronnen op internet die zeggen: het mag wel gewoon. Zoals deze bijvoorbeeld.
Is xenon legaal in Nederland?
Om maar gelijk antwoord te geven op die vraag, ja, het is legaal in Nederland. Xenon verlichting installeren in Nederland mag gewoon. Sinds 1 april 2012 is het toegestaan om zelf verlichting in te bouwen in alle auto's die er bestaan op de markt zonder aanpassingen. Hierdoor kunt u zelf uw xenon verlichting inbouwen en hoeft u geen kosten te maken bij de garage. De Nederlandse wetgeving is zo ingericht dat de eigenaar van een voertuig zelf de verlichting mag inbouwen, mits het aan een aantal voorwaarden voldoet:

Xenon mag niet verblinden:
Het is van belang dat de afstelling van de koplamp wel goed is. Meestal staat de afstelling goed, maar het kan voorkomen dat de lamp te veel omhoog schijnt. Dit betekent dat uw xenon verlichting een mede automobilist kan “verblinden”. Door de verlichting dusdanig af te stellen dat het niet recht in de ogen schijnt, kunt u zonder problemen xenon verlichting inbouwen. U kunt dit zelf regelen op het dashboard van uw auto. Als u bang bent dat uw auto tegenliggers na inbouw verblind. Kunt u tevens het beste een k-waarde zoals 4300K of 5000K kiezen. Deze k-waardes geven weinig risico op verlbinding, terwil de lichtopbrengst bij deze k-waarde ook het hoogste is (3300 lumen). Bij deze k-waardes is extra afstelling ook vaak niet nodig.
Je hebt dus partijen die zeggen dat het mag en partijen die wijzen naar een EU Verordering. Dus dit blijft een grijs gebied, maar van de Europese Unie mag het eigenlijk niet.

[Reactie gewijzigd op maandag 14 januari 2019 20:07]


Door Tweakers user Ramon 73, maandag 14 januari 2019 20:17

Oranje licht geeft niet méér contrast dan ander licht.
Je ziet beter met oranje licht op 555nm golflengte omdat het oog daar de hoogste gevoeligheid heeft. Daarom werden er vroeger natriumlampen gebruikt op de Belgische snelwegen. Kleurreproduktie is 0, maar wel goed zicht.

Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 15 januari 2019 07:14

Hier nog een belangrijk punt, want die EU verordening kende ik niet en klopt denk ik ook niet:

Wat is de wetgeving omtrent het inbouwen van xenon verlichting?
De keuringseisen (APK) voor xenonverlichting zijn vanaf 1 april 2012 komen te vervallen. Dit betekent dat bij inbouw van xenonverlichting geen koplampreiningsinstallatie en hoogteregeling meer ingebouwd hoeven te worden.

Gasontladingslampen (xenonlampen) mogen alleen in armaturen zitten die daarvoor zijn goedgekeurd. Dat geldt voor alle auto’s. De in de Regeling voertuigen, artikel 5.2.51 onder b, genoemde eisen voor gasontladingslampen gelden alleen voor voertuigen die na 31 december 2006 in gebruik zijn genomen (op kenteken zijn gezet).
Dit blijft ook zo na 1 mei 2009. Wel wordt vanaf 1 mei 2009 bij de APK gecontroleerd of gasontladingslampen op auto’s van na 31 december 2006 aan de gestelde eisen voldoen.

Let op! Producten die niet zijn voorzien van een E-Keurmerk mag niet als exterieurverlichting toegepast worden op de openbare weg. Het product mag enkel als interieurverlichting en/of enkel op privéterrein of gesloten circuit gebruikt worden.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, dinsdag 15 januari 2019 09:41

Kiswum schreef op dinsdag 15 januari 2019 @ 07:14:
Hier nog een belangrijk punt, want die EU verordening kende ik niet en klopt denk ik ook niet:

Wat is de wetgeving omtrent het inbouwen van xenon verlichting?
De keuringseisen (APK) voor xenonverlichting zijn vanaf 1 april 2012 komen te vervallen. Dit betekent dat bij inbouw van xenonverlichting geen koplampreiningsinstallatie en hoogteregeling meer ingebouwd hoeven te worden.

Gasontladingslampen (xenonlampen) mogen alleen in armaturen zitten die daarvoor zijn goedgekeurd. Dat geldt voor alle auto’s. De in de Regeling voertuigen, artikel 5.2.51 onder b, genoemde eisen voor gasontladingslampen gelden alleen voor voertuigen die na 31 december 2006 in gebruik zijn genomen (op kenteken zijn gezet).
Dit blijft ook zo na 1 mei 2009. Wel wordt vanaf 1 mei 2009 bij de APK gecontroleerd of gasontladingslampen op auto’s van na 31 december 2006 aan de gestelde eisen voldoen.

Let op! Producten die niet zijn voorzien van een E-Keurmerk mag niet als exterieurverlichting toegepast worden op de openbare weg. Het product mag enkel als interieurverlichting en/of enkel op privéterrein of gesloten circuit gebruikt worden.
Ik denk dat het gewoon een grijs gebied is: ook die EU Verordening vind ik maar vaag. Als je puur op GoT zoekf dan lees je eigenlijk dat het voor de APK niet direct een probleem hoeft te vormen. Maar ik laat de lampen er gewoon in zitten, aangezien ze niet doen verblinden.

Door Tweakers user sanscorp, dinsdag 15 januari 2019 09:41

Er zijn zelden koplampen met reflectoren die met xenon of LED goed beeld geven. Strooilicht is bijna onvermijdelijk.

Je hebt echter wel projectorkoplampen, ook geschikt voor xenon, die wel een goed lichtbeeld geven. Ik heb inmiddels 3 voertuigen/6 koplampen omgebouwd en meteen laten controleren door de garage op beeld en afstelling. Geen enkel probleem, verblind niet en geeft veel licht.

Wat mij opvalt is dat veel moderne auto's met LED juist WEL verblinden, lijkt alsof ze vaak te hoog afgesteld zijn of de berm verlichting is gewoon veel te fel.

Dit naast alle auto's inderdaad met een defecte of slecht afgestelde koplampen maakt de wintertijd een hel om te rijden.

Het KAN dus wel goed, maar niet alleen met het wisselen van een lampje in een ongeschikt armatuur.

Door Tweakers user sanscorp, dinsdag 15 januari 2019 09:43

Er zijn zelden koplampen met reflectoren die met xenon of LED goed beeld geven. Strooilicht is bijna onvermijdelijk.

Je hebt echter wel projectorkoplampen, ook geschikt voor xenon, die wel een goed lichtbeeld geven. Ik heb inmiddels 3 voertuigen/6 koplampen omgebouwd en meteen laten controleren door de garage op beeld en afstelling. Geen enkel probleem, verblind niet en geeft veel licht.

Wat mij opvalt is dat veel moderne auto's met LED juist WEL verblinden, lijkt alsof ze vaak te hoog afgesteld zijn of de berm verlichting is gewoon veel te fel.

Dit naast alle auto's inderdaad met een defecte of slecht afgestelde koplampen maakt de wintertijd een hel om te rijden.

Het KAN dus wel goed, maar niet alleen met het wisselen van een lampje in een ongeschikt armatuur.

De bovengenoemde koplampen heb ik overigens wel goede ervaringen mee qua levensduur en lichtopbrengst.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, dinsdag 15 januari 2019 10:15

Volgens mij is strooilicht sowieso onvermijdelijk: je noemt terecht al dat veel moderne auto's met LED juist wel verblinden. Maar dat komt volgens mij niet direct door de verkeerde instelling, eerder omdat ze gewoon erg fel zijn. Sommige van die LED lampen hebben dik 10.000lux, dat kun je met zo'n aftermarket setje wel vergeten.

Het setje wat ik getest heb verblind in iedere geval niet en heeft maar een beetje strooilicht: dat is nog wel acceptabel. Bij een reflector behuizing lijkt mij het ontwerp van de lampen trouwens nog belangrijker, dan bij een projectorlamp.

Door Tweakers user easyriider, dinsdag 15 januari 2019 12:26

Bij Hilox.eu, een bedrijf dat dure ledlampen verkoopt waarbij wordt vermeld dat ze als beste getest zijn staat bij de specificaties onderaan:

Disclaimer Ontworpen voor rally, circuit en eigen terrein. Niet bestemd voor openbare weg.

https://hilox.eu/h4-led-d...k-5700k-hilox-performance

Door Tweakers user XiaomiGlobal, dinsdag 15 januari 2019 16:09

easyriider schreef op dinsdag 15 januari 2019 @ 12:26:
Bij Hilox.eu, een bedrijf dat dure ledlampen verkoopt waarbij wordt vermeld dat ze als beste getest zijn staat bij de specificaties onderaan:

Disclaimer Ontworpen voor rally, circuit en eigen terrein. Niet bestemd voor openbare weg.

https://hilox.eu/h4-led-d...k-5700k-hilox-performance
Ja is puur zodat zichzelf in kunnen dekken: geloof mij maar, de mensen die die soort setjes kopen doen dat niet om ermee in de rally of circuit te rijden 8)7 Natuurlijk worden deze setjes gewoon op de openbare weg gebruikt }>

Door Tweakers user scuzzo7, dinsdag 15 januari 2019 17:04

Ramon 73 schreef op maandag 14 januari 2019 @ 20:17:
Oranje licht geeft niet méér contrast dan ander licht.
Je ziet beter met oranje licht op 555nm golflengte omdat het oog daar de hoogste gevoeligheid heeft. Daarom werden er vroeger natriumlampen gebruikt op de Belgische snelwegen. Kleurreproduktie is 0, maar wel goed zicht.
De oranje lampen waren natuurlijk gewoon omdat ze hyper-efficient zijn, zeker voor techniek van vroeger. Maar je ziet simpelweg meer met 'wit' licht. Sommige kleuren (blauw, schakeringen van groen, paars) blijven zo goed als zwart met echt geel licht, zoals die natriumlampen. Een reden dat geler/warmer licht beter werkt met regen zou ik hypothetisch aan de kleur van het water koppelen. Geel gaat er doorheen, blauw wordt gereflecteerd. Maar m'n Toyota heeft af-fabriek ledlampen (mistlampen zijn wel halogeen trouwens) en ik vind het zicht prima.

Overigens zijn halogeen lampen ook 'wit' maar met een andere temparatuur. De led lampen bootsen meer daglicht na, dus 'blauwer'. Maar in halogeen zit juist een mooie verdeling van alle kleuren, dus ondanks dat het geler is dan Xenon of LED zit er veel kleurinformatie in. Xenon is vaak ook wel goed (al mag je hopen dat het UV goed wordt weggefiltert, anders verziek je je ogen, laat staan die van je tegenliggers, helemaal met die kunsttof lenzen) en LED is vaak nogal beperkt in z'n spectrum, waardoor sommige kleuren slecht worden gereflecteerd. Maar alsnog niet zo slecht als natrium.

Door Tweakers user dôh, dinsdag 15 januari 2019 18:04

Leuk topic! Ik heb toevallig laatst een soortgelijk setje op Wish gekocht (https://www.wish.com/product/5b6ac6784535c73c53cec26f). H1 LED, met als doel om het grootlicht van mijn auto om te bouwen naar LED. Mijn dimlicht is fabriek af al HID Xenon. Inbouwen is even rommelen, want ik heb echt 0,0 ruimte om bij de koplamp te komen (Honda S2000) en ik heb de juiste adapter nodig om hem goed in de houder van de koplamp vast te maken. Met de testopstelling gaf het echt een enorme bulk licht. Lichtbeeld maak ik me voor grootlicht niet echt zorgen om, denk dat ze daar bij de APK ook niet echt op letten. Als dat wel zo is, dan haal ik ze er gewoon uit voor de APK. Grootlicht gebruik ik sporadisch.

Door Tweakers user ArnieNFW, woensdag 16 januari 2019 16:13

Interessant.
Ik heb net een setje H1 binnen. Probleem is dat in mn auto, de massa (-) draad via het chassis vd koplamp loopt en de LED lamp via een kabel met schoentje.

voor dôh:
Ik heb deze gekocht die een "uitbouw" hebben van 23mm ipv 45mm die de leds van jou hebben.
https://nl.aliexpress.com...mpen-Kit/32925775917.html

Door Tweakers user eL_Jay, woensdag 16 januari 2019 17:41

Neem aan dat je onverzekerd bent als je met deze lampen een ongeluk veroorzaakt?

Door Tweakers user XiaomiGlobal, woensdag 16 januari 2019 17:59

eL_Jay schreef op woensdag 16 januari 2019 @ 17:41:
Neem aan dat je onverzekerd bent als je met deze lampen een ongeluk veroorzaakt?
Waarom zou je onverzekerd zijn? Ik vind dit echt iets zoeken om te zoeken hoor! En eerlijk gezegd: word ik een beetje moe van dit soort reacties. Het draait zich in dit artikel niet om het legale of wettelijke aspect.

Maar om de werking en hoever de LED techniek gekomen is: zover dat je nu gewoon je halogeenlampen in de auto kunt vervangen, met een setje LED's en dat is gewoon interessant en leuk. Dat het wellicht officieel niet mag, heeft er ook mee te maken dat wetgeving achterloopt op technologisch ontwikkeling.

Een dashcam is bijvoorbeeld in Duitsland weer een grijs gebied: toch houdt het vele Duitsers niet tegen om er een in hun auto te zetten. Bangmakerij over dat de politie boetes uit zou delen als je dit soort setjes in je auto zet, is ook gewoon onzin. Ze kijken ernaar of je licht niet direct andere automobilisten verblind.

Het interesseert de politie geen drol wat voor lampje jij in je auto hebt, zolang het maar goed werkt. Dus als je graag LED in de auto wil hebben? Ga je gang, niemand houdt je tegen }>

Door Tweakers user JKen, woensdag 16 januari 2019 18:36

Precies, en sterker nog. Er rijden hier zelfs autos rond met led verlichting van uit de frabriek die meer verblind dan deze set.

Door Tweakers user WEBGAMING, woensdag 16 januari 2019 19:18

Als de verzekering moeilijk wil doen, heb je wel kans dat ze gewoon zeggen dat je niet verzekerd bent inderdaad.

Je zit hier iets te bespreken wat grijs gebied is, of eigenlijk helemaal niet grijs, het is gewoon duidelijk verboden.
Maar je wil het niet over de wettelijke kant hebben? Zo werkt het natuurlijk niet.

Ik vind het ook vreemd dat je zegt dat de LED set meer licht geeft, terwijl ik op de foto's toch duidelijk zie dat de halogeenlamp veel meer licht geeft.
Met halogeen is de hele weg verlicht, met de LED is het ineens nog maar de halve weg.
Je zegt dat je meer van de berm ziet, terwijl die op de foto's juist veel slechter belicht is.
Maar goed, dat zijn natuurlijk foto's.

Ik durf er ook best veel geld op in te zetten, dat een halogeenlamp van een goed merk, net zo lang mee gaat als goedkope LED lampen.
Ik heb nog geen enkele aftermarket LED lamp gezien die echt lang mee gaat. Ze krijgen allemaal vrij snel kuren.

Dat er auto's rondrijden die vanuit de fabriek GOEDGEKEURDE LED verlichting gebruiken, wil niet zeggen dat je het ook maar op je eigen auto mag knutselen, en het dan goed is.

Door Tweakers user mashell, woensdag 16 januari 2019 19:23

Mensen die beweren dat LED verlichting van de moderne auto's verblinden moeten zich wel realiseren dat veel moderne auto's "grootlicht assistenten" hebben die lang niet altijd even goed werken.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, woensdag 16 januari 2019 19:25

Op de foto's is het verschil lastig te zien helaas, maar het LED setje heeft daadwerkelijk meer licht. Ik heb dat gisteren nog met een Luxmeter gemeten, via de smartphone. De truc is om de auto dan 1 meter voor een muur te parkeren, dan krijg je wel goede metingen.

Het halogeenlicht heeft 1600Lux en het LED Licht ongeveer 2200Lux. Het is zelfs zo dat er bij die foto's automatisch verbetering toegepast wordt: maar in werkelijkheid is het echt wel duidelijk, welke verlichting helderder is.

Wel is het zo dat je het licht opnieuw moet afstellen, alleen dan haal je pas de beste presentaties met de LED verlichting. Zelf heb ik het setje er weer uitgehaald, heb hem puur twee weken getest om mijn ervaringen mee te delen.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, woensdag 16 januari 2019 19:35

WEBGAMING schreef op woensdag 16 januari 2019 @ 19:18:
Ik durf er ook best veel geld op in te zetten, dat een halogeenlamp van een goed merk, net zo lang mee gaat als goedkope LED lampen.
Ik heb nog geen enkele aftermarket LED lamp gezien die echt lang mee gaat. Ze krijgen allemaal vrij snel kuren.

Dat er auto's rondrijden die vanuit de fabriek GOEDGEKEURDE LED verlichting gebruiken, wil niet zeggen dat je het ook maar op je eigen auto mag knutselen, en het dan goed is.
Dat is iets wat ik zelf ook denk hoor: je moet het echt niet voor de duurzaamheid gaan doen, maar eerder omdat het de verkeersveiligheid ten goede komt. Want als je beter en heldere licht hebt, dan kun je eerder reageren en voorkom je juist ongelukken.

Het halogeenlicht is best belabberd hoor: alleen in de regen deed dat licht het beter, bij de gewond weersomstandigheden wint het LED licht het. En ja ik heb het gecontroleerd of het niet verblind, want er zijn ook setjes waarbij het ontwerp zo slecht is dat het inderdaad doet verblinden.

Wat betreft dat laatste: knutselen is prima, maar probeer je wel een beetje in te lezen in wat werkt en wat niet werkt. Een COB setje gaat in iedere geval niet werken, daar ben ik zelf al achter gekomen. Maar het setje waar ik in deze blogpost over schrijf werkt gewoon goed :)

Alleen ik wilde een heldere setje, dus die is nu onderweg vanuit China: is een setje van Novsight :)

Door Tweakers user l3art, woensdag 16 januari 2019 19:57

WEBGAMING schreef op woensdag 16 januari 2019 @ 19:18:

Ik durf er ook best veel geld op in te zetten, dat een halogeenlamp van een goed merk, net zo lang mee gaat als goedkope LED lampen.
Ik heb nog geen enkele aftermarket LED lamp gezien die echt lang mee gaat. Ze krijgen allemaal vrij snel kuren.
Wat is je definitie van echt lang mee gaan? Er is erg veel rommel inderdaad. Maar heb zelf al ruim een jaar rond gereden met een set led lampen en die functioneren nog prima. Dus ze bestaan echt wel.

Maar zoals met eigenlijk alles zit er veel verschil in kwaliteit, zowel voor wat betreft levensduur als lichtopbrengst.

Door Tweakers user WEBGAMING, woensdag 16 januari 2019 20:01

Een jaar is niets bijzonders, genoeg halogeenlampen die het ook makkelijk een jaar uithouden.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, woensdag 16 januari 2019 20:33

WEBGAMING schreef op woensdag 16 januari 2019 @ 20:01:
Een jaar is niets bijzonders, genoeg halogeenlampen die het ook makkelijk een jaar uithouden.
Ik denk dat vooral de uren dat de koplampen aan zijn bepalend zijn voor de levensduur: want ik durf te wedden dat in mijn Suzuki Celerio nog steeds dezelfde halogeenlampen zitten, als dat hij mee afgeleverd is.

Maar de duurzaamheid moet zich bij veel moderne producten nog uitwijzen: wie zegt dat de accu van een elektrische auto zo duurzaam is? Die zijn nog te kort op de markt, om daar echt een goed beeld van te krijgen.

Bij LED verlichting is het eigenlijk pas sinds een kort jaartje ofzo mogelijk, om lampen te produceren die geschikt zijn ter vervanging van halogeenlampen. Voorheen had je gewoon hele slecht ontwerpen: die heb je nog steeds helaas, maar een stuk minder.

Door Tweakers user l3art, woensdag 16 januari 2019 21:01

WEBGAMING schreef op woensdag 16 januari 2019 @ 20:01:
Een jaar is niets bijzonders, genoeg halogeenlampen die het ook makkelijk een jaar uithouden.
Dat zeg ik toch ook niet? Maar andersom kan je precies hetzelfde zeggen, er zijn genoeg halogeen lampen die het niet een jaar volhouden. Been there done that.

Nogmaals, met alles heb je dat er rommel is en ook dat er spul is wat wel kwalitatief goed is.

Door Tweakers user Fairy, vrijdag 18 januari 2019 10:46

Ik heb sinds een tijd ook LED lampen in de auto. Daarvoor eigenlijk altijd Xenon gehad, maar nadat er al 2x een ballast mee was gestopt en ook een lamp paars werd (al na 3 maanden ofzo, was wel garantie) ben ik een tijd alter overgegaan op LED.

Ben er heel blij mee. Het licht is naar mijn idee hetzelfde als van de Xenon, maar ik heb geen storing meer op de radio. Met de Xenon, en zeker toen mijn laatste ballast was vervangen had ik practisch geen radio ontvangst meer. Ook niet na aarding, folietape ter afscherming etc etc.

Nu met led heb ik direct goed licht, hoef ik me geen zorgen meer te maken in tunnels dat hij steeds de lampen aan en uit zet en heb het er nu iets van een jaar in zonder problemen.

Wel stoor ik me vaak aan mensen met xenonlampen en reflectorkoplampen. Die geven veel te veel strooilicht. Ik heb projectors. Vroeger ook een auto met reflector gehad en de glimmende laag werd door het xenonlicht c.q. hitte (?) helemaal opgevreten. Toen heb ik voor die auto aftermarket projectors gekocht en dat werkte perfect.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, vrijdag 18 januari 2019 10:51

Fairy schreef op vrijdag 18 januari 2019 @ 10:46:
Ik heb sinds een tijd ook LED lampen in de auto. Daarvoor eigenlijk altijd Xenon gehad, maar nadat er al 2x een ballast mee was gestopt en ook een lamp paars werd (al na 3 maanden ofzo, was wel garantie) ben ik een tijd alter overgegaan op LED.

Ben er heel blij mee. Het licht is naar mijn idee hetzelfde als van de Xenon, maar ik heb geen storing meer op de radio. Met de Xenon, en zeker toen mijn laatste ballast was vervangen had ik practisch geen radio ontvangst meer. Ook niet na aarding, folietape ter afscherming etc etc.

Nu met led heb ik direct goed licht, hoef ik me geen zorgen meer te maken in tunnels dat hij steeds de lampen aan en uit zet en heb het er nu iets van een jaar in zonder problemen.

Wel stoor ik me vaak aan mensen met xenonlampen en reflectorkoplampen. Die geven veel te veel strooilicht. Ik heb projectors. Vroeger ook een auto met reflector gehad en de glimmende laag werd door het xenonlicht c.q. hitte (?) helemaal opgevreten. Toen heb ik voor die auto aftermarket projectors gekocht en dat werkte perfect.
Ik denk dat LED setjes ook gewoon prima werken voor reflectors: die techniek word zelfs nog bij fabriekaf LED toegepast heb ik begrepen. Maar ik denk wel dat teveel licht ook niet goed is: dat geld eigenlijk voor zowel reflectors en projectors. Alleen bij reflectors word het licht door spiegels weerkaats, dus wellicht is het dan beter om voor een setje met heatsinks te gaan.

Die hebben wel meer lichtopbrengst dan halogeen, maar niet direct 4000lux per lamp. Eerder tussen de 2000 en 3000lux en dat werkt gewoon prima met een reflector koplamp, aangezien ik dit setje van HLXG ook in een reflector getest heb.

Reageren is niet meer mogelijk