Zesdaagse Zuid-Engeland Roadtrip

Door XiaomiGlobal op donderdag 13 december 2018 12:30 - Reacties (5)
Categorie: Auto's, Views: 2.055

Inleiding

Vanuit Nederland ligt Engeland dichterbij dan je in eerste instantie zou denken: even naar Beieren in Duitsland rijden is een langere autorit, dan met de auto naar Duinkerken in Frankrijk te rijden. In mijn geval duurde de rit tot de veerboot haven in Duinkerken ongeveer 3.5u en ik kom dan uit het zuiden des land, nabij Heerlen. Deze route heb ik in totaal vier keer afgelegd en om de verkeersdrukte rond Brussel te vermijden, ben ik altijd om 3:30 in de nacht vertrokken.

De veerboot doet er ongeveer 2 uur over om Dover in Engeland te bereiken: maar mijn ervaring is dat het meestal iets langer duurt, dus het is zeker niet de snelste methode om naar Engeland te reizen. Dat is natuurlijk het vliegtuig :+

Ik heb dit zesdaagse reisplan zelf dit jaar in de winter afgelegd met mijn ex-auto: de Peugeot 205 Generation en juist op het einde van deze reis besloot de auto mij in de steek te laten, maar gelukkig had ik de ANWB Wegenwacht Europa afgesloten. Dus ik kon weer op weg geholpen worden en heb het zo nog thuis gered. Echter bij thuiskomst bleef het probleem met de startmotor terug keren en daar ik al € 1000 in 11 maanden tijd in deze auto geduwd had, besloot ik dat het tijd was om afscheid te nemen van deze oude bak.

Uiteindelijk heb ik de Peugeot 205 ingeruild voor een Suzuki Celerio bij een Suzuki dealer in Brabant en heb ik nog € 50 voor de auto gekregen, welke een kapotte startmotor en lekke koppakking had. Dat laatste wilde ik gewoon niet laten repareren en achteraf ben ik daar ook blij om, want de koppeling was ook op het einde van zijn latijn :( Ik heb de auto voor mijzelf dus gewoon afgeschreven en in 11 maanden heb ik er € 4084 voor uitgegeven, inclusief aanschafkosten en brandstof voor totaal 22706km: dat maakt per km € 0,177 totaal.

Mijn huidige auto is vooral een stuk betrouwbaarder en heeft weinig onderhoud nodig, daarnaast verbruikt die ook een stuk minder brandstof :) Al ben ik eerlijk gezegd wel nog niet met mijn huidige auto in Engeland geweest: wel heb ik al diverse concept plannen geschreven, maar deze nog niet uitgevoerd i.v.m. tijdgebrek en werk.

Toelichting Reisplan

In dit reisplan staat Cornwall en de Jurassic Coast centraal, dit zijn twee kustgebieden in Zuid-Engeland welke naar mijn mening de ware schoonheid van en charme van Engeland laten zien: vergeet Londen maar, want dit is pas echt adembenemend. De Jurassic Coast is ruim 155km lang en heeft prachtige rotsformaties en baaien, maar het is ook wel een beetje een ruige kustlijn 8-)

Cornwall staat vooral bekend vanwege zijn zacht klimaat en het vriest dan ook zelden in deze regio, vandaar dat deze regio erg geliefd is onder toeristen. Daarnaast staat Cornwall ook bekend voor zijn ruig en vaak nog ongerept landschap. Maar helaas regent het er ook heel vaak en vooral in het laagseizoen, maar gelukkig hebben de Britten ook hier kastelen gebouwd om te schuilen voor de regen :+

In totaal leg je ongeveer 2000km af gedurende deze reis en dat betekend dat dit niet een geschikte auto rondreis is voor wanneer je net je rijbewijs bent: dat wil ik zelfs afraden, want een beetje rijervaring opdoe eer je aan een roadtrip in Engeland begint is wel aan te raden. Al is rijden in Engeland niet iets wat je in Nederland kunt leren, aangezien wij in Nederland heel weinig smalle weggetjes hebben wat voor tweerichtingsverkeer bedoeld is.

Dag 1 - Dover Castle - Salisbury

Ik kan natuurlijk niet voor een ander bepalen hoe laat je de veerboot neemt vanaf Duinkerken of Calais, maar ik raad je sterk aan de veerboot van 8 uur of 10 uur te nemen. Op deze manier heb je tenminste nog iets van de dag over en kun je ook nog wat ondernemen in Dover zelf: al valt daar eerlijk gezegd niet zo heel veel te doen.

https://tweakers.net/ext/f/N4HDiHmSoL6U3rFGtLxsNxYV/full.jpg
De veerboot haven van Dover zoals te zien vanaf Dover Castle

Het eerste wat je zult zien als je aankomt bij Dover zijn de witte krijtrotsen en het Kasteel van Dover welke boven op de krijtrotsen gebouwd is, met als doel ter verdediging tegen de Fransen en ook tijdens de tweede wereldoorlog is het kasteel ingezet door de Britten, als militair commandocentrum en ondergronds ziekenhuis. Ze bieden rondleidingen aan welke je de Wartime Tunnels laten zien: deze zijn zeker de moeite waard om te zien, al is het helaas niet erg geschikt voor mensen die minder mobiel zijn.

Dover Castle
Dover Castle

Je zult wellicht denken: waarom zal ik mijn tijd verdoen om Dover Castle te bezoeken? Maar naar mijn mening is dit het mooiste en indrukwekkendste kasteel van de grote Britse steden, zelfs het kastaal van Edinburgh in Schotland vond ik minder indrukwekkend. Daarnaast is Dover Castle ook heel leuk om te bezoeken voor de kleinste onder ons en gedurende Britse vakanties, is er ook van alles te doen voor kinderen.

https://tweakers.net/ext/f/wX016v6I3t9qi5ki0qb3FYb3/full.jpg
Saksische Kerk op het terrein van Dover Castle

Kortom er valt meer als genoeg te zien bij Dover Castle, al is de entree helaas wel een beetje hoog. Dit soort entreeprijzen zul je echter vaker tegen komen en daarom loont het zich om een Overseas Visitor Pass van English Heritage aan te schaffen. Want zowel Dover Castle en Stonehenge behoren tot English Heritage en alleen met deze twee historische attracties heb je de besparing van zo'n 9-daagse kaart er al uitgehaald 8-)

https://tweakers.net/ext/f/CopOZ6Hgb2izNdqWZggr2DbM/full.png
Overzicht af te leggen route dag 1

Na het bezoeken van Dover Castle lijkt het mij verstandig om flink wat KM's te gaan maken en naar Salisbury te rijden, aangezien het totaal 254km zijn en ongeveer 3 uur rijden. Dus je zou natuurlijk wel nog andere plaatsen in Kent kunnen bezoeken: zoals bijvoorbeeld Beachy Head in Eastbourne of het leuke stadje Rye. Maar de regio Kent leent zich uitstekend voor een kortere en tweede reis naar Engeland met de auto 8-)

Zelf heb ik destijds overnacht bij de Salisbury Legacy Rose Inn

Dag 2 - Stonehenge - Shaftesbury - Exeter

In Salisbury zelf is eerlijk gezegd niet zo heel veel te beleven, maar ze hebben wel een hele mooie kathedraal die het waard is om te bezichtigen. Zelf heb ik dat in de avond gedaan bij aankomst i.v.m. tijdgebrek in de vroege morgen. Zelf hebben wij dan eerlijk gezegd ook puur Salisbury uitgekozen om er te overnachten en omdat het dichtbij Stonehenge ligt :)

Salisbury Kathedraal
Salisbury Kathedraal

Van Salisbury naar Stonehenge rijden is een korte rit van ongeveer 20 minuten, dus hopelijk kom je uitgerust aan bij wat wellicht de grootse toeristenval van Groot Brittannië is. Alhoewel zelf vond ik Stonehenge heel mooi en indrukwekkend om te zien: maar het blijft wel een groot mysterie hoe die stenen op hun plek gekomen zijn. Je zult overigens wel merken dat je niet enige bezoeker bent: ongeacht of het hoog of laagseizoen is, bij Stonehenge is het altijd druk.

https://tweakers.net/ext/f/bBeWyv96DFsySTDahtEBoZWO/full.jpg

Bij Stonehenge hebben ze ook nog een klein museum waar ze vertellen over de geschiedenis en waar ze archeologische vondsten tentoonstellen: het is wel de moeite waard om er even doorheen te lopen, want zo kom je net wat meer over het mysterieuze rondom Stonehenge te weten. Al hebben ze ook een audiogids in het Nederlands: zelf heb ik een hekel aan audiogidsen, omdat ze teveel vertellen en te langzaam :O

Gold Hill Shaftesbury
Gold Hill Shaftesbury

Na het mysterieuze Stonehenge bezocht te hebben is het tijd voor wat koffie en lunch, dat kan natuurlijk bij een motorway services: echter wij zijn op vakantie en willen ook nog wat moois zien 8-) Vandaar dat ik Shaftesbury in mijn reisplan stopte: dit is een hele bekende plaats uit Dorset Engeland en vooral bekend vanwege de Gold Hill, wat een steile straat is waarbij je met goed weer een heel mooi uitzicht hebt :)

Zelf vind ik het een stadje wat leuk is om gewoon gezellig doorheen te wandelen, maar meer dan twee uur zou ik hier dan weer niet besteden. Vooral omdat er buiten leuke traditionele Britse restaurants en pubs gewoon niet zo heel veel te doen: ja er is nog een Abbey die je kunt bezoeken, alleen maakt deze helaas geen deel uit van English Heritage en het is een ruïne.

Exeter Kathedraal

Als je nog genoeg tijd overhebt kun je overwegen om naar Exeter te rijden, dit is de hoofdstad van Devon en tevens een studentenstad. Maar voor mij is het vooral de stad met een van de mooiste kathedraal in heel Groot Brittannië: dat is precies de reden waarom ik deze relatief grote Engelse stad al twee keer bezocht hebt O-)

Oude Pub in Exeter
Oude Pub in Exeter

Ook heeft Exeter een leuk winkelcentrum en zijn er diverse historische gebouwen, zoals bijvoorbeeld de oude pub welke pal voor de kathedraal ligt en zomers de terrassen van vol zitten. Wel is het vanaf Exeter nog zo'n 115KM rijden: het voordeel van deze stop is echter dat je nog maar 97km hebt te gaan tot het westen van Cornwall, nabij Tintagel. Zelf heb ik overnacht in Delabole bij de The Poldark Inn.

Route Dag 2
Overzicht af te leggen route dag 2

Overigens ligt Delabole letterlijk in the middle of nowhere :+

Dag 3 - Tintagel - St. Ives

Eindelijk zijn wij in Cornwall: het hoogtepunt van deze hele rondreis 8-) Er valt zoveel te zien dat je eigenlijk te weinig tijd hebt en het zich zeker loont om terug te keren naar Cornwall! Voor mij zelf was dit het tweede bezoek aan Cornwall en heb ik andere plekken bezocht, dan tijdens mijn eerste reis naar Cornwall. Tijdens mijn eerste reis bezocht ik vooral kastelen en heb ik veel gebruik gemaakt van de English Heritage bezoekerspas: ik heb o.a Pendennis, Launceston en Restormel Castle bezocht tijdens mijn vorige trip.

Stijle Trap die naar Tintagel Castle leidt

Tintagel Castle is vooral bekend vanwege de legende van Koning Arthur: hij is er niet geboren, maar zijn moeder zou zwanger van hem geworden zijn op deze plek. Het is echter een legende en eigenlijk weet niemand wat er nou echt waar van is. Hoe dan ook dit is een adembenemende plek aan de kust van Cornwall en dat is niet vanwege het kasteel, maar eerdere vanwege de ruige kust en het schitterende uitzicht.

Uitzicht Tintagel Castle

Helaas wordt er momenteel gewerkt aan de houten trappen bij Tintagel: daarom is tot en met de Lente het kasteel gesloten. Echter je kunt toch nog mooi in de omgeving wandelen en Tintagel zelf heeft ook een goede Fish en Chips afhaalrestaurant :+

http://i64.tinypic.com/ib9gsz.jpg
Gallos ( Standbeeld van King Arthur )

Boven op de rand van berg waarop Tintagel gebouwd werd staat een groot standbeeld van Koning Arthur, wat een van de hoogtepunten is van het bezoeken van deze plek is 8-) Al is mij eens op Instagram door een volger verteld dat het standbeeld Gallos heet en gebaseerd is op King Arthur, maar dat hij het niet is?

http://i68.tinypic.com/ngyfzd.jpg
Een van de stranden bij St Ives

De volgende stop is een van de druk bezochte stadjes in Cornwall, wat voorheen een vissersplaats was. Maar nu halen ze hun voornaamste uitkomsten vooral uit het toerisme: je kunt er dus lekker wandelen over de stranden, door de smalle winkelstraatjes en lekker genieten van Cornish Pie O+

http://i64.tinypic.com/o7qccn.jpg
Een typische uitzicht van Britse vissersplaatsen: allemaal bootjes op het strand :)

Kortom een heel leuk stadje om te bezoeken, maar in het hoogseizoen zul je waarschijnlijk problemen hebben met het vinden van een parkeerplek: ze hebben hier namelijk echt maar beperkte parkeergelegenheid, dus hou hier rekening mee. Er zijn namelijk andere mogelijkheden om de stad te bezoeken: zo is er een treinlijn die langs de kust naar St Ives rijdt en de lijn stopt ook bij een P+R.

Route Dag 3
Overzicht af te leggen route dag 3

Mocht je nog tijd over hebben, dan kun je bij Cape Cornwall de zonsondergang gaan bewonderen 8-)

Overnachten in St Ives is erg aan de prijs en parkeren is niet gratis, daarom raad ik aan door te rijden naar het dichtbij gelegen St Just

Dag 4 - Cape Cornwall - St Michael's Mount - Truro

Vandaag is alweer de laatste dag in Cornwall, maar gelukkig zijn de af te leggen afstanden in Cornwall niet zo groot. Je kunt dus enigszins flexibel in je planning zijn: want er is van alles in deze regio te doen, zo is er ook het Eden Project wat een botanische tuin is met overdekte futuristische koepels. Zelf had ik er weinig interesse in en heb ik dus vooral langs de kust gereisd :)

http://i64.tinypic.com/27zkx05.jpg
Cape Cornwall

Het autorijden naar Cape Cornwall is een ervaring op zichzelf al: je komt op zo'n smalle weg terrecht, met aan beide kanten betonnen muurtjes en terwijl je rijdt kun je de kust en Cape Cornwall al zien. En eerlijk gezegd is dit een enorm rustgevende omgeving: het is bespaard gebleven van de commercie, omdat Land's End net enkele km's verder in het westen ligt.

http://i64.tinypic.com/vn02tt.jpg
Heuvel bij Cape Cornwall

Zo'n 200 jaar geleden werd namelijk geloofd dat Cape Cornwall het meeste westelijke punt van Engeland was: maar na een nieuwe meting bleek dat dus Land's End te zijn en dat is gewoon een en al commercie, dus dat heb ik ook mooi overgeslagen. Al hebben wij bij Cape Cornwall vooral een korte stop voor een wandel gemaakt, met als doel omhoog de heuvel op te klimmen.

http://i63.tinypic.com/72g609.jpg
St Michael's Mount

Ondanks dat St Micheal's Mount gedurende het laagseizoen gesloten is wilde wij toch nog graag het kasteel vanaf een afstandje zien: het is heel mooi om te zien, maar eerlijk gezegd waren wij snel uitgekeken. Ook omdat het vloed was en het wandelpad naar het kasteel niet zichtbaar was. Bij laagwater kun je namelijk naar het kasteel lopen en dat is eigenlijk wat ik wilde doen :+

http://i66.tinypic.com/x4lteq.jpg
Winkelcentrum in Truro

Ik vind het zelf altijd leuk om picturesque plaatsen af te wisselen met een grote stad en in Cornwall is dat Truro, wat in vergelijking met andere grote Britse steden alsnog best klein is. Je kunt er leuk winkelen en eten en daarnaast is de Kathedraal gratis te bezoeken, iets wat ook erg leuk om te doen is: ongeacht of je gelovig bent of niet, voor mijzelf is het vooral de architectuur wat ik erg mooi aan Britse kathedralen vind O-)

http://i68.tinypic.com/wrz5z7.jpg
Truro Kathedraal steekt boven het centrum uit

Na het bezoek aan Truro is het tijd om meer flink wat km's te maken, namelijk ruim 241km om naar Weymouth te rijden wat aan de Jurassic Coast ligt. Als je nog tijd hebt kun je op de terugweg ook eventueel nog een paar kastelen mee pakken, zoals Pendennis, Launceston en Restormel Castle welke ik eerder in het artikel noemde. Hou er wel rekening mee dat vele dicht zijn gedurende het laagseizoen.

Route Dag 4
Overzicht af te leggen route dag 4

Dag 5 - Durdle Door - Lulworth Cove - Dover

De vijfde en voorlaatste staat helemaal in het teken van de ruige en adembenemende kust bij de Jurrasic Coast in Dorset. En eerlijk gezegd is een dag veel te kort: maar gelukkig kun je wel veel zien op in slechts een klein gebied.

http://i68.tinypic.com/2hg7no5.jpg
Durdle Door

Wel is het parkeren er erg duur, maar het fijne is dat je kaartje geldig is op zowel de parkeerplaats bij Durdle Door en Lulworth Cove en ze hanteren een incheck en uitcheck systeem: dan betaal je tenminste niet voor te weinig of teveel uren :+ Ook kun je lekker wandelen in deze regio: maar het is maar net wat je fijn vind.

http://i67.tinypic.com/2e4x8ao.jpg
Lulworth Cove

Wij hebben de afstand tussen Durdle Door en Lulworth Cove met de auto afgelegd, omdat het toch een flink stuk wandelen anders was. Bij Lulworth Cove vind je ook een aantal Inn's en Pub's, dus als je wilt kun je er iets eten. Zelf hebben wij voor Fish en Chips gekozen :+ Overigens is er ook een bezoekerscentrum waar uitgelegd word hoe de Jurassic Coast en Lulworth Cove ontstaan is, als je tijd hebt raad ik zeker aan even naar binnen te gaan :)

Route Dag 5
Overzicht af te leggen route dag 5

De terugrit naar Dover is overigens ruim 315km en ik heb die bewust de avond voor de laatste dag afgelegd, zodat wij op de laatste dag rustig aankonden doen.

Dag 6 - Dover - Canterbury

Als je op de 1e dag al Dover Castle bezocht hebt, valt er eerlijk gezegd niet zo heel veel meer in Dover te zien. Maar wij vinden het altijd leuk om vlak voor vertrek nog even naar grote Britse supermarkten te gaan, zoals Morrisons bijvoorbeeld. Meestal sla ik dan flink wat Ale's in :)

http://i66.tinypic.com/fv8dw1.jpg
Uitzicht vanaf Western Heights of Dover

Wij zijn zelf nog naar de Western Heights Of Dover geweest, wat een voormalig fort is en het is vooral leuk om een wandeling hier te maken: met als toppunt een mooi uitzicht over Dover en dus Dover Castle 8-) Hierna hadden wij echter nog steeds veel tijd over en hebben wij besloten naar Canterbury te rijden, wat een rit is van zo'n 30 minuten.

http://i65.tinypic.com/2wlssvq.jpg
Kathedraal van Canterbury

Een kort bezoek aan Canterbury is het helemaal waard: er is meer als genoeg te doen en het is een beetje een mix tussen oud en nieuw, je komt er dus vooral heel veel historische gebouwen tegen. Maar tegelijkertijd kun je er ook leuk winkelen en in een pub een lekker biertje drinken, of eten :)

Tot slot

Dit is vooral een reisplan wat ik oorspronkelijk puur voor mijzelf geschreven heb: ik ben dan ook niet veel bezig met de commercie en heb geeneens de moeite genomen om refferal links van bijvoorbeeld Booking.com in het artikel te verwerken. Ik ben namelijk van mening dat dit soort links niks in het artikel te zoeken hebben :)

Wel wil graag mijn Instagram vermelden waar ik mijn foto's op plaats die ik in Groot Brittannië gemaakt hebt : maar maken jullie maar geen zorgen, ik verdien geen enkele cent door Instagram te gebruiken :+

Volgende: Naam weblog veranderd: Aliexpress Meuk 01-'19 Naam weblog veranderd: Aliexpress Meuk
Volgende: Een passie voor Groot Brittannië 12-'18 Een passie voor Groot Brittannië

Reacties


Door Tweakers user derx666, donderdag 13 december 2018 13:08

Thnx. Ik ga hem straks even wat aandachtiger doorlezen.
Wij zijn afgelopen week een paar dagen in London geweest. Dit was voor ons de 3e of 4e keer in Engeland. We zijn tot nu toe nog elke keer met de boot gegaan, maar deze keer gekozen voor de Eurotunnel. Wat een verademing. Ja, het is op een retour ong. 50-70 euro duurder, maar het gemak en snelheid is zoveel beter dan de boot.
Je komt aan bij de tunnel, electronisch inchecken. Als je je kenteken hebt ingegeven tijdens het boeken wordt deze automatisch herkend, en als je te vroeg bent wordt er ook meteen gevraagd of je een trein eerder of je afgesproken tijd wilt vertrekken. Wij kozen voor de optie om 1 uur eerder te vertrekken -> ideaal. Dan nog even door de douane voor Frankrijk en Engeland (paar minuten), en dan aansluiten in de rij om de trein op te rijden. Dit duurde bij ons ong. 15-20 minuten. Eenmaal op de trein ging deze binnen 10min. rijden (je moet lekker in je eigen auto blijven zitten). 40min. later reed ik in Engeland de trein af, en aangezien er dan geen controles meer zijn zat ik binnen een paar minuten op de snelweg.
Al met al duurde het vanaf het moment dat ik in Frankrijk de snelweg af reed, tot dat ik in Engeland de snelweg op reed iets minder dan 1.5 uur.
De retour reis vanuit Engeland ging exact hetzelfde.

De keren dat we met de boot gegaan zijn was het vaak al 1.5 uur vanaf het moment dat ik de snelweg af reed totdat de boot de haven uit was. Nee voor mij geen boottocht meer naar Engeland, tenzij ik naar het Noorden/Schotland ga. Dan is Ijmuiden - Newcastle een betere optie.

Door Tweakers user Gman, donderdag 13 december 2018 13:43

Wow wat een verhaal, maar het heeft mijn interesse positief gewekt. Ik wil al jaren eens naar Engeland met de auto en deze blogpost heeft me lekker gemaakt.
Ik ga 'm bookmarken en eens kijken of we hier snel iets mee gaan doen _/-\o_

Door Tweakers user XiaomiGlobal, donderdag 13 december 2018 16:35

derx666 schreef op donderdag 13 december 2018 @ 13:08:
Thnx. Ik ga hem straks even wat aandachtiger doorlezen.
Wij zijn afgelopen week een paar dagen in London geweest. Dit was voor ons de 3e of 4e keer in Engeland. We zijn tot nu toe nog elke keer met de boot gegaan, maar deze keer gekozen voor de Eurotunnel. Wat een verademing. Ja, het is op een retour ong. 50-70 euro duurder, maar het gemak en snelheid is zoveel beter dan de boot.
Je komt aan bij de tunnel, electronisch inchecken. Als je je kenteken hebt ingegeven tijdens het boeken wordt deze automatisch herkend, en als je te vroeg bent wordt er ook meteen gevraagd of je een trein eerder of je afgesproken tijd wilt vertrekken. Wij kozen voor de optie om 1 uur eerder te vertrekken -> ideaal. Dan nog even door de douane voor Frankrijk en Engeland (paar minuten), en dan aansluiten in de rij om de trein op te rijden. Dit duurde bij ons ong. 15-20 minuten. Eenmaal op de trein ging deze binnen 10min. rijden (je moet lekker in je eigen auto blijven zitten). 40min. later reed ik in Engeland de trein af, en aangezien er dan geen controles meer zijn zat ik binnen een paar minuten op de snelweg.
Al met al duurde het vanaf het moment dat ik in Frankrijk de snelweg af reed, tot dat ik in Engeland de snelweg op reed iets minder dan 1.5 uur.
De retour reis vanuit Engeland ging exact hetzelfde.

De keren dat we met de boot gegaan zijn was het vaak al 1.5 uur vanaf het moment dat ik de snelweg af reed totdat de boot de haven uit was. Nee voor mij geen boottocht meer naar Engeland, tenzij ik naar het Noorden/Schotland ga. Dan is Ijmuiden - Newcastle een betere optie.
Ik heb de kanaaltunnel een keer serieus overwogen en dat is voor een korte weekend trip naar Kent, dan is de trein zelfs goedkoper dan de veerboot als je een beetje slim boekt. Bij de veerboot heb ik echter ookal gehad dat ik direct met de auto de boot op kon rijden, omdat ik meer dan twee uur te vroeg voor de geboekte veerboot was :)

Echter alle andere keren heb ik wel echt minimaal 1 uur moeten wachten en nadat mijn vorige auto stuk gegaan is, heb ik eigenlijk besloten om niet meer met mijn eigen auto te gaan. Met het vliegtuig ben je namelijk binnen 1.5u in Schotland of het Noorden van Engeland, dan ga ik echt geen nacht op de boot zitten. Sowieso is de route IJmuiden - New Castle best aan de prijs, dus met twee personen loont zich dat niet.

Al moet ik wel zeggen: ik zoek mij wel echt de goedkope vluchten uit, dus meestal met Ryainair en dan gewoon een auto voor een paar dagen huren. Wellicht dat ik die reisplannen ook nog ga openbaren ;)
Gman schreef op donderdag 13 december 2018 @ 13:43:
Wow wat een verhaal, maar het heeft mijn interesse positief gewekt. Ik wil al jaren eens naar Engeland met de auto en deze blogpost heeft me lekker gemaakt.
Ik ga 'm bookmarken en eens kijken of we hier snel iets mee gaan doen _/-\o_
Bedankt voor je compliment: ik heb er uiteindelijk toch enkele dagen aan gewerkt, al had ik het reisplan natuurlijk wel al in platte tekst geschreven.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 december 2018 16:36]


Door Tweakers user hellfire_ultd, dinsdag 8 januari 2019 18:57

Mooi verhaal! Ik heb het gelezen door je AliExpress post. Ook hier een UK fan. Ik ben er echter nog nooit met de auto geweest. Altijd met de Eurostar of vliegtuig. Ik ga deze later nog eens goed doorlezen. Misschien dat ik mijn volgende bezoek aan Bristol combineer met een paar dagen Cornwall.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, dinsdag 8 januari 2019 19:02

hellfire_ultd schreef op dinsdag 8 januari 2019 @ 18:57:
Mooi verhaal! Ik heb het gelezen door je AliExpress post. Ook hier een UK fan. Ik ben er echter nog nooit met de auto geweest. Altijd met de Eurostar of vliegtuig. Ik ga deze later nog eens goed doorlezen. Misschien dat ik mijn volgende bezoek aan Bristol combineer met een paar dagen Cornwall.
Ik zou gewoon een auto huren i.p.v. met je eigen auto gaan, vooral als je geen twee weken gaat. Zelf ben ik in begin met eigen auto gegaan: dat ging 3x helemaal goed, alleen de 4x autopech. Maar toch nog terug in Nederland te weten komen met de auto.

Nu heb ik dus een jongere auto en daarom huur ik een auto, omdat de afschrijving per km natuurlijk hoger is.

Reageren is niet meer mogelijk