AliExpress Koopje: Dodehoekspiegels

Door XiaomiGlobal op vrijdag 18 januari 2019 10:00 - Reacties (16)
Categorie: AliExpress Koopjes, Views: 4.327

Ik heb er ongeveer een maandje op moeten wachten, maar gisteren lagen eindelijk de dodehoekspiegels in de brievenbus :) Deze had ik op AliExpress voor $ 1,50 besteld en omdat ze zo goedkoop waren, heb ik direct een tweede setje mee besteld. Gisteren heb ik de dodehoekspiegels op mijn buitenspiegels bevestigd en tot nu toe ben ik er wel blij mee.

http://i63.tinypic.com/xpwvg0.jpg

De dodehoekspiegels zijn vooral handig bij parkeren: helemaal bij fileparkeren, want met deze spiegels kun je in de dodehoek van je auto kijken, waarmee je in bepaalde situaties gewoon een beter zicht hebt. Tijd zal uit moeten wijzen of het mij niet gaat irriteren dat er nu een klein spiegeltje op mijn buitenspiegel zit. Het is in iedere geval wel een erg praktisch koopje 8-)

HLXG LED - N1 H4 Koplampen

Door XiaomiGlobal op maandag 14 januari 2019 12:00 - Reacties (28)
Categorie: Aftermarket LED Verlichting Auto, Views: 1.677

Inleiding

Disclaimer: het vervangen van Halogeenverlichting door LED bij auto's is nogal een grijs gebied: het mag van de Europese Unie niet. Maar hier word in-principe niet door de Politie op gehandhaafd, die interesseert het alleen of je licht andere verblind of niet. Ik vond het echter wel handig om even een kleine waarschuwing te plaatsen. Het is dus volledig op je eigen risico }>

Vele zullen zich wellicht afvragen? Waarom zou je gaan prutsen met je autoverlichting 8)7 En inderdaad, dit is niet bepaald iets waar de gemiddelde auto eigenaar mee bezig is. In tegendeel juist: want als ik in het donker deelneem aan het verkeer, valt mij keer op keer op dat er bestuurders ronden rijden met een werkende koplamp. Je ziet deze bestuurders gewoon minder snel aankomen en vraagt je serieus af: is het nou een motor of auto?!

Dus een van de redenen om te kiezen voor een aftermarket LED setje is duurzaamheid: LED's gaan vele malen langer mee dan traditionele halogeenverlichting en ze verbruiken ook minder energie. Zo heb ik thuis al bijna 4 jaar LED lampen en nog geen eentje die stuk gegaan is :) Deze komen weleens waar van IKEA en niet AliExpress, maar het toont wel aan dat LED's erg lang mee gaan. Theoretische zou dit dus ook het geval bij de aftermarket LED koplampen het geval moeten zijn.... al valt dat nog te bezien.

De reden dat ik voor dit setje van HLXG koos is omdat ik het idee heb dat deze fabrikant/merk meer waarvoor geld bied, dan bijvoorbeeld een merk zoals Nighteye/Novsight. Je vind dit setje namelijk ook onder andere namen, waaronder dus Beamtech op Amazon. Maar dan natuurlijk voor 3x zoveel geld en je zou gek zijn, als je het setje op Amazon besteld. Aangezien er ook nog kosten voor de doaune bij komt en dit is op AliExpress niet geval, omdat je netjes onder de € 22 zit.

Natuurlijk blijft het in zekere zin een gok met deze aftermarket LED setjes: maar bij dit setje is het letterlijk plug en play, althans dat is mijn ervaring. Want het verschilt per auto en je hebt wel ruimte nodig om de heatsinks kwijt te krijgen. In dit geval is het dus een setje met heatsink en geen ventilator: dat heeft als voordeel dat de fans niet stuk kunnen gaan, maar het nadeel is dat setjes met heatsinks een minder hoge lichtopbrengst hebben.

Verpakking en ontwerp

De lampen werden verstuurd met AliExpress Standard Shipping en dat is iets wat ik heel fijn vind, omdat je anders al gauw een a twee maanden wacht. In dit geval had ik ze binnen een week ongeveer en daar zaten de feestdagen nog tussen ook ;) Voor de rest overigens geen bijzonderheden wat betreft de zending: PostNL komt het gewoon netjes brengen 8-)

http://i63.tinypic.com/688w0w.jpg

http://i65.tinypic.com/2q0n5on.jpg

In het doosje zitten de lampen goed beschermd verpakt in een soort zacht piepschuimachtig plastic en daardoor is de kans klein dat de lampen tijdens verzending beschadigd raken. Daarnaast is het handig om hier je oude halogeenlampen in op te bergen en deze in de auto te leggen: dat is heel belangrijk, want dat bespaard je een eventuele boete als een lamp toch defect raakt.

http://i63.tinypic.com/33ue35k.jpg

De kwaliteit en afwerking van de lampen is zover ik kan beoordelen goed: ook de CSP LED Chips zijn netjes gemonteerd en er is geen slordige afwerking te bekennen. Maar het is mij wel opgevallen dat de monteerringen snel beschadigd kunnen raken, dus bij het erin zetten van de lampen die je voorzichtig te zijn en het niet te forceren.

HLXG N1 H4 vs Halogeen H4

Wat betreft het ontwerp van de LED Lamp zit het wel goed: de CSP Chips zitten op precies dezelfde plek waar normaal de gloeidraden zitten, dus dit is een setje wat de H4 Halogeenlamp goed imiteert. Dit is iets wat niet mogelijk is met COB Chips of SMD Chips, omdat deze te groot zijn om de gloeidraad te imiteren. En ja die fout heb ik helaas zelf al gemaakt toen ik het Nighteye Setje kocht.

Inbouwen

In het geval van mijn Suzuki Celerio was het inbouwen van de LEDs letterlijk plug en play: je haalt gewoon de aansluiting los, rubber er vanaf halen en vervolgens de halogeenlamp eruit halen. Daarna zet je de plastic ring van de lampen vast met het klemmetje en plaats je de rubber, welke je koplamp tegen vuil en vocht beschermd weer terug.

Het is vervolgens een kwestie om de LED Lampen er schuin in te duwen, waarbij je een beetje druk dient uit te oefenen om de lamp in de plastic ring te krijgen en daarna draai je de lamp naar links. Als het goed gegaan zit de heatsink nu precies verticaal tegen het rubber aan en kun je de lamp niet verder naar links draaien! Mocht dat laatste wel het geval zijn, dan zit de lamp niet goed in de ring die zorgt dat lamp in de goede positie vast zit.

http://i67.tinypic.com/amjck.jpg

Het is overigens wel belangrijk om te controleren of je de lampen niet op zijn kop bevestigd hebt: dat is makkelijk te zien, omdat het schildje bij H4 onder de LED Chips voor dimlicht zitten. Ook erg belangrijk: plaats de rubbers terug, als de lampen er niet in passen kun je beter een paar aftermarket rubbers kopen. Je kunt in dat soort rubbers zelf een gat snijden, zodat de heatsinks uitsteken. Je moet die heatsinks dus echt niet in een gesloten kleine ruimte willen plaatsen: want dat is vragen om koelproblemen en dan gaan je LED's zeker weten snel kapot.

Praktijkervaring - In de regen

Ik denk dat ik dit stukje eerlijk gezegd vrij kort kan houden: het komt er grof gezegd op neer dat het mijn ervaring is dat ik met het witte licht in de regen net wat minder goed zie, dan wanneer ik halogeenverlichting zou gebruiken. In mijn geval zijn dat standaard Osram H4 lampen en dus geen Philips X-tremeVision. GoT Moderator l3art legde uit waardoor dit komt.
Nadeel van wit licht, ongeacht of het fel is of niet is dat het minder contrast geeft. Hoe meer oranje of geel hoe meer contrast je ziet. Niet voor niks dat de glazen van wintersportbrillen die gedragen worden tijdens omstandigheden met minder zicht oranje of geel zijn. Halogeen zal meer contrast geven dan wit licht van led of xenon.
Al moet ik eerlijk zijn: zowel het halogeenlicht en LED Licht is tijdens slechte niet erg goed te noemen. Maar het verschil is wel merkbaar vind ik persoonlijk en daarom wil ik het ook graag benoemen! Het is vooral iets wat je merkt op onbelichte wegen, zoals op de Autobahn waar vrijwel geen verlichting aanwezig is. Op belichte wegen merkte ik namelijk geen enkel verschil.

Praktijkervaring - Bij normale weersomstandigheden

Allereerst wil ik proberen om de lichtopbrengst van zowel het LED Setje en de Halogeenverlichting met elkaar te vergelijken: dat doe ik niet door middel van een Lux meter op de smartphone, want die zijn helaas niet erg accuraat. Maar ik doe dit door middel van twee foto's die op de zelfde plek genomen zijn, al is dat helaas wel in een verlichte straat. Ik weet namelijk geen plek in de buurt waar het echt duister is.

http://i65.tinypic.com/2pt86et.jpg
LED

http://i64.tinypic.com/2mzmvxi.jpg
Halogeen

Het is erg moeilijk te beoordelen of de LED of Halogeen verder schijnt: maar aan de hand van de foto's lijkt het erop dat de halogeen verder schijnt. Al is het naar mijn mening wel overduidelijk dat het licht van de LED een stuk helderder schijnt en ook verlicht het de berm een stuk beter. Dat laatste is iets wat ik goed merk tijdens deelname aan het verkeer.

Een ander verschil wat goed zichtbaar is dat er bij het halogeenlicht een hotspot zichtbaar is, terwijl het licht van de LED's een stuk zuiverder eruit ziet. De hotspot concentreert zich dus niet op een plek, maar reikt juist verder. Wel heb ik het idee dat de LED Lampen wellicht iets lager schijnen: daarom denk ik dat het wellicht kan lonen om de lampen opnieuw af te laten stellen. Wellicht dat het dan ook de resultaten verbeterd.

Kortom ik merk bij normale weersomstandigheden een positief verschil en dat komt vooral omdat deze lampen een stuk helderder zijn. Zo vind ik het witte licht vooral fijn om de duistere Autobahn in Duitsland. Al helemaal als ik het grootlicht kan inschakelen :) Al heb ik niet het idee dat het grootlicht beter is, dan het grootlicht van de halogeenlampen. Ik vind vooral de kleur van licht fijner voor de ogen.

Lichtbeeld

Veel consumenten die zo'n setje in het auto installeren zullen niet snel stil staan bij het lichtbeeld: wat zal het ze ook interesseren wanneer ze andere automobilisten verblinden? Ik zelf vind dat in iedere geval wel belangrijk: eerste wat ik gedaan heb, is in de gaten gehouden of mijn licht niet het interieur van tegemoet komende auto's helemaal deed oplichten. Dat was i.t.t. de Nighteye's gelukkig niet het geval en zodoende kan ik ook wel concluderen dat het lichtbeeld in orde is.

http://i67.tinypic.com/25us3fk.jpg
Lichtbeeld Halogeen

http://i64.tinypic.com/2lnvhvo.jpg
Lichtbeeld HLXG LED

http://i68.tinypic.com/rsquz9.jpg
Lichtbeeld Nighteye COB

Ter vergelijking heb ik een afbeelding van het lichtbeeld van het halogeenlicht erbij geplaats: en weleens waar is het niet precies gelijk, maar vele malen beter dan het licht beeld van de Nighteye COB Leds. Daarnaast heb ik bij het controleren van het lichtbeeld de methode gebruikt, welke beschreven wordt op WikiHow.

Het is de bedoeling bij deze controle dat het felste gedeelte van het licht onder de horizontale streep terecht komt, als deze erboven zit dan schijnt je licht dus te hoog! In mijn geval schijnt het licht onder deze streep en dat is dus goed. Al zie ik wel een beetje strooilicht: maar ik vermoed dat dit redelijk onschuldig is en er niet voor zorgt dat het andere automobilisten verblind.

Ik ben echter geen APK Keuringsmeester en of het APK Technische in orde is, durf ik dus niet te zeggen. De Suzuki dealer had het in iedere geval te druk om de afstelling van het licht te controleren: daar zou ik een afspraak voor moeten maken en dan zou ik pas in de lente terecht kunnen 8)7

Het lijkt mij wel verstandig om het licht bij te stellen naar boven: dit schijnt schijnt namelijk lager dan de halogeenverlichting, daarom dien je het licht opnieuw af te stellen.

Prijs

Ook niet geheel onbelangrijk: wat kost dit setje? Zelf heb ik er ongeveer € 15 voor betaald, maar op het moment van schrijven is het setje wederom in de aanbieding en deze keer kost het setje € 17 in de Wintersale. PS die sale duurt 7 dagen en een paar weken daarna ligt China plat vanwege Chinees nieuwjaar.

kost een H4 setje € 19 totaal. Al varieert de prijs nogal: maar het komt erop neer dat er vaak extra korting gegeven wordt 8-)

Conclusie

Als dit setje echt zo duurzaam is zoals het belooft te zijn, dan is dit zeker een upgrade die het overwegen waard is. Anderzijds moet die duurzaamheid zich nog maar uitwijzen: dus eerlijk gezegd weegt dit niet zozeer mee in mij oordeel. Wat ik vooral belangrijk vind is de lichtopbrengst en die valt eerlijk gezegd een beetje tegen, dus van mij zou het gerust nog een stuk helderder mogen zijn.

Ik heb bij dit setje eigenlijk dus nog steeds een dubbel gevoel: het is zeker geen slecht setje, vooral als je bedenkt dat het nog geen € 20 kost. Maar je moet dit setje niet kopen als je veel in slechte weersomstandigheden rijdt, of wanneer je graag een heel helder setje wilt hebben. Het is meer een setje om je traditionele halogeenverlichting mee te vervangen en als bonus heb je dan iets helderder licht.

In zekere zin blijft zo'n aftermarket LED setje een gok: maar als je er een beetje in verdiept, dan kun je best een leuk setje vinden. Alleen het blijft natuurlijk wel een beetje een grijs gebied en dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. Belangrijk is dus ook om te controleren of je licht niet doet verblinden, iets wat je snel genoeg merkt als mensen naar je beginnen te seinen :+ Want dat is waar de Politie naar kijkt: ze gaan je echt niet staande houden omdat je felle lampen hebt, die hebben de nieuwe Duitse dienstwagens van de Politie ja ook _/-\o_

APK-Technisch daarin tegen is wellicht een ander verhaal: dat is puur afhankelijk van de beoordeling van de Keurmeester. Al weet je bij de Kwikfit 100% zeker dat je koplampen afgekeurd worden, aangezien die je graag een duur setje Halogeenlampen van Philips willen verkopen :X

HLXG LED: Kleine update

Door XiaomiGlobal op zondag 13 januari 2019 10:21 - Reacties (7)
Categorie: Aftermarket LED Verlichting Auto, Views: 1.345

Ik ben momenteel nog steeds bezig om het HLXG LED setje aan het testen: of eigenlijk beter testen dan ik voorheen gedaan heb :X Daarom duurt het ook wat langer, omdat het eigenlijk aan een stuk door regent en ik het testen uitvoer tijdens mijn gewone ritten.

Zo voer ik ook ritten ook voor ANWB Automaatje in de avond: ja dat is vrijwilligerswerk wat ik doe :D Alleen deze week heb ik eigenlijk geen enkele avond rit gehad, waarbij het niet regende ;) In de nieuwe review ga ik dan ook mijn ervaring apart indelen: tijdens regen en normale weersomstandigheden.

Natuurlijk heb je ook nog sneeuw en mist: maar in dat soort weersomstandigheden rij ik persoonlijk bijna nooit, dus dat kan ik ook niet testen. Hier onder wel alvast een sneakpreview wat betreft het lichtbeeld.

http://i67.tinypic.com/25us3fk.jpg
Lichtbeeld Halogeen

http://i64.tinypic.com/2lnvhvo.jpg
Lichtbeeld HLXG LED CSP

http://i68.tinypic.com/rsquz9.jpg
Lichtbeeld Nighteye COB

Je ziet duidelijk een groot verschil tussen de HLXG met CSP Chips en de Nighteye's met COB Chips: natuurlijk het lichtbeeld van de HLXG heeft ook een beetje strooilicht, maar dat komt mede door de koplampen die vies zijn door de weersomstandigheden en ik kon het helaas niet schoonmaken ( had niks bij mij om het schoon te maken ).

Belangrijkste is, dat het licht onder de kruisjes terecht komt: als het licht erboven terecht komt, dan verblind je mensen gegarandeerd. Het is zeker dus niet perfect, maar je gaat hier echt geen andere bestuurders mee verblinden. Jullie horen meer zodra ik ook in normale weersomstandigheden heb kunnen rijden, daarna ga ik de review pas publiceren :)

Het leed dat AliExpress heet

Door XiaomiGlobal op vrijdag 11 januari 2019 11:06 - Reacties (35)
Categorie: -, Views: 7.848

AliExpress: je vind het geweldig of niet? Maar dat ze hun zaakjes goed op orde hebben wat betreft de presentatie, dat valt niet te ontkennen. Vooral de App van AliExpress is geweldig vormgegeven: zo goed zelfs, dat het verslavend werkt om te scrollen door de vele Flash Deals. Ookal klopt de prijs bij deze aanbiedingen vaak niet :(

http://i68.tinypic.com/1494mfn.jpg

Een mooi voorbeeld is dit LED Setje van HLXG, waarbij zowel een H7 en H4 type op de afbeelding weergeven word: $ 10,27 staat er als prijs, maar zodra je er op klikt blijkt dit $ 11,33 voor H7 en $ 12,74 voor H4. Dit laatste is natuurlijk logisch, omdat de prijs per type lamp nou eenmaal verschilt. Maar het is schijnbaar niet mogelijk om de H7 voor $ 10,27 te kopen 8)7

Overigens raad ik sterk af om dit type aftermarket LED Set voor je auto te kopen: het werkt gewoon niet goed, al helemaal bij H4. Wat ook vaak gedaan word: is een telefoonhouder voor de auto aanbieden, zo'n ding met een magneet. Er staat dan $ 1,50 en als je erop klikt blijkt alleen het metalen plaatje voorop je telefoon $ 1,50 te kosten en de houder $ 4 ofzo.

http://i67.tinypic.com/2ezrd3c.jpg

En als wij het dan toch wederom over COB LED's Lampen voor je auto hebben: dankzij onze Russische vrienden op AliExpress krijgen dit soort producten een veel te hoge score. Wellicht dat het in Rusland okay is om je tegenligger het licht uit de ogen te schijnen? Maar in Nederland is dit niet wenselijk, al is ons buurland Duitsland een ander verhaal :X Maar dan kom je eindelijk een klantenreview tegen waarvan je denkt: hier kan ik wat mee en geeft hij het product alsnog 4 sterren :?

In zijn toegevoegde feedback schrijft onze Russische vriend zelfs nog, dat wij het niet moeten kopen _/-\o_ Daarnaast zijn veel klantenreviews gewoon van: ik heb het pakket ontvangen, maar nog niet uitgeprobeerd. En dan laten ze vijf sterren achter |:( Gelukkig bestaat Facebook Marketplace nog, waar je zo'n setje redelijk snel verkocht hebt }> ( True story)

http://i63.tinypic.com/2vlpoiq.jpg

En dan als laatste: de levertijden zijn enorm lang, zolang zelfs dat ik bij een order na 60 dagen een refund mocht aanvragen. Maar dit word allemaal een beetje frustrerend, omdat ik vaak tweemaal daags mijn brievenbus controleer. En het lijkt wel alsof er gewoon niks bezorgd word :( Het product dat ik in bovenstaande schermafbeelding besteld heb, is al sinds 4 december 2018 onderweg.

Ik vraag mij soms af wat met deze zendingen gebeurd: want mijn gerefunded order was volgens de tracking op 9 november meegegaan met vluchtnummer KE0828-0925 en dus niet met de boot. Een vlucht van China naar Nederland duurt maar een halve dag, dus de zending zou allang in Nederland moeten zijn. Dus wellicht heeft PostNL hier hun aandeel in: dat ze tijdens de feestdagen, binnenlandse zendingen prioriteit geven en al deze Chinese zendingen op een grote stapel gegooid worden?

Zelf let ik er nu in iedere geval beter op hoe het word verzonden: want als AlliExpress Standard Shipping gebruikt word, dan heb je het product al gauw binnen een week in huis. Al betaal je dan wel een beetje meer voor de verzending, maar soms word het gratis aangeboden. Shoppen in China was vroeger dus beter, want toen ik 5 a 8 jaar geleden via eBay goedkope shit bestelde had ik het binnen drie weken meestal wel in huis.

BulbFacts Amazon vs AliExpress

Door XiaomiGlobal op dinsdag 8 januari 2019 18:45 - Reacties (3)
Categorie: Aftermarket LED Verlichting Auto, Views: 1.842

Even een korte blogpost van mij: geen gedoe met koppen, maar gewoon dat wat ik graag wilde delen. Namelijk de Amerikaanse website BulbFacts: waar ze onafhankelijk meer dan 30 verschillende aftermarket LED setjes getest hebben. Deze zijn natuurlijk niet made in USA, maar in China en zo'n beetje de helft van die setjes word gewoon op AliExpress verkocht.

Hier onder daarom een kleine greep van de setjes waarvan ik verkopers op AliExpress gevonden heb.Dit zijn dan in-principe de setjes waarvan het letterlijk plug en play is en waarbij geen afstelling van je koplampen bij nodig is: en de Techmax/Oslamps zou het meeste waar voor zijn geld bieden. Maar de H4 is helaas uitverkocht }> Ik heb de laatste besteld vermoed ik :+

En de Beamtech/HLXG is het enige setje zonder ventilator, maar helaas ook het setje met de minste lichtopbrengst. Het lijkt er echter op dat de ventilators onvermijdbaar zijn als je een setje wilt met een flinke verbetering in lichtopbrengst: want die LED's dienen gekoeld te worden.

Mijn voorlopige voorzichtige conclusie is dat het setje van Beamtech/HLXG bij normale weersomstandigen net iets meer lichtopbrengst heeft dan halogeenlicht, maar bij regen juist het omgekeerde. De review daarvan dien ik nog aan te passen, omdat ik die eerlijkshalve te vroeg online gezet heb en daarom weer offline gehaald omdat ik vond dat ik de lampen nog wat langer moest testen.